Recensie: Het korte leven van Heleen – René van Rooij

Het korte leven van HeleenIn een mooi pakket van Uitgeverij Aspekt zat het boek Het korte leven van Heleen van René van Rooij. De voorkant lijkt op een schilderij (volgens mij is het een schilderij) en het meisje lijkt je recht aan te kijken. Door de titel vormde ik mij een beeld van het verhaal. Uiteindelijk bleek ik helemaal verkeerd te zitten. In deze recensie vertel ik je meer over dit bijzondere boek.

Het verhaal

“Het korte leven van Heleen” speelt zich af in 1965. Het is de tijd van de roaring sixties, maar daar merkt Heleen Coppello niks van. Ze is bang dat ze voor haar eindexamen zakt. Haar leven is een roller coaster vol vraagtekens. Waarom kan ze geen echt gesprek met haar moeder voeren? Van wie heeft ze het rode haar en die groene ogen? Hoe houdt ze de mannen, die haar begeren, van het lijf?

Mijn mening

In het verhaal krijg je een kijkje in het leven van een meisje van zeventien in 1965. Heleen neemt je mee in haar hersenspinsels over haar leven. Via haar krijg je een beeld over die tijd en over haar familie. Daarnaast zitten er schuingedrukte stukken tussen en deze vormen een mooi contrast op de hersenspinsels van Heleen.

“Het korte leven van Heleen” is een intrigerend verhaal. De opbouw is erg goed en je voelt dat er iets gaat komen. Het verhaal heeft een duidelijke volgorde.

Soms is het verhaal kort door de bocht en is Heleen een beetje naïef. Dit stoorde me soms, maar ergens past het wel bij Heleen. Je leert haar heel goed kennen. Ze lijkt een gevoelig, slim meisje en ergens ruik je onraad. Er zit zoveel verdriet en pijn in het verhaal. Soms is het hartverscheurend. De titel is perfect gekozen en laat je een bepaalde richting op denken. Dit is heel subtiel gedaan.

Het korte leven van Heleen is een intrigerend verhaal over een slim, gevoelig meisje in 1965.

Liefs,

*Bedankt Uitgeverij Aspekt voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

2 Replies to “Recensie: Het korte leven van Heleen – René van Rooij”

  1. Fantastisch om te lezen. Heel veel herkenbare ervaringen en emoties. Goed boek om bij opleidingen te gebruiken! Aanrader!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge