Recensie: Het Land van Melk en Honing – Junior Leroux

Cover van Junior Leroux

Van auteur Junior Leroux mocht ik zijn roman Het Land van Melk en Honing lezen. Ik vertel je in mijn recensie graag meer. Lees je mee?

Het verhaal van Het Land van Melk en Honing

Lieven werkt in een callcenter dat geleid wordt door een gereïncarneerde Hitler en gaat gebukt door het leven. Tot hij iemand aan de lijn krijgt die hem weet te verleiden met een formule die zijn bestaan voorgoed zal veranderen. Samen met zijn imaginaire kompaan Gabriël, zijn raaskallende hond Boeddha en zijn onbereikbare overbuurvrouw Angelique, reist hij door de diepste krochten van zijn onderbewustzijn, waar enkel de volle maan voor verlichting zorgt. Daar maken hilarische hallucinaties en seksuele uitspattingen gaandeweg plaats voor absurde nachtmerries en diepgewortelde angsten. Nog nooit eens in iemands hoofd willen gluren? ‘Het Land van Melk en Honing’ vertelt een verhaal over de menselijke hunker naar geluk, genot en escapisme. Een gulzige zoektocht waarbij men kan verdwalen in een donker doolhof, wanneer dromen en werkelijkheid in elkaar verstrengeld raken.

Mijn mening

‘Het Land van Melk en Honing’ is een opvallende verschijning. De cover is een beetje duister en sinister. Het heeft direct mijn voorkeur. Het past wel bij de sfeer in het verhaal. De titel vind ik mooi gevonden.

Junior Leroux is een Belgische auteur en daarom moest ik soms even wennen aan de Vlaamse tongval. De stijl van deze auteur zit vol met details. Soms was het iets te veel van het goede. Ik verdronk in de hoeveelheid informatie.

Tijdens het lezen vroeg ik me soms af of het waar was Lieven meemaakte. Waren het dromen of gedachten? Wat gebeurt er echt? Ik raakte soms een beetje de rode draad kwijt. Het werd inderdaad een zoektocht in een donker doolhof.

Junior Leroux heeft een waanzinnige fantasie. Daarnaast kaart hij een aantal mooie thema’s aan, zoals verslavingen. Er zitten ook een aantal herkenbare situaties in het verhaal. Het einde vond ik heel interessant.

Het Land van Melk en Honing kaart mooie thema’s aan.

Liefs,

Veronique

Bedankt Junior Leroux voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het Land van Melk en Honing

Auteur: Junior Leroux
ISBN paperback: 9789462666047

Op zoek naar een proeflezen of meelezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge