Recensie: Het vergeten lied – Amanda Wen


Sommige verhalen komen binnen en zullen nog even blijven hangen. Het vergeten lied van Amanda Wen is zo’n verhaal. Het is warm en tegelijkertijd hartverscheurend. Ik vertel je graag meer. Lees je mee?

Het verhaal van Het vergeten lied

In ‘Het vergeten lied’ verweeft Amanda Wen twee liefdesverhalen, een in het heden en een in 1948. Na een lange strijd met boulimia heeft Lauren Anderson haar leven eindelijk op de rit. Maar haar wereld wordt op zijn kop gezet als haar vroegere vriendje en de jongen die haar hart brak, Carter Douglas, plotseling opduikt. Carter, nu een TV-meteoroloog, is vastbesloten om dingen goed te maken met Laura. Zelfs na al die tijd heeft hij nog altijd een zwak voor haar.

Wanneer Laurens vergeetachtige oma Rosie nachtmerries krijgt over een geheimzinnige man genaamd Ephraim, een naam die haar familie nog nooit heeft gehoord, komt een verborgen liefdesverhaal aan het licht. Samen proberen Lauren en Carter het verleden van oma Rosie te ontrafelen. Wie is die Ephraim, en is er een kans dat hij nog in leven is?

Mijn mening

‘Het vergeten lied’ is een verhaal dat nog lang bij me zal blijven. Het raakte me. Als lezer lees je een verhaal vanuit je eigen ervaringen. Soms komt een verhaal genadig dicht bij de werkelijkheid en dan kan een verhaal je nog meer raken. Dat was bij dit verhaal het geval. Het deed me denken aan de situatie van mijn oma. Hierdoor raakte het verhaal me nog meer.

Daarnaast zitten er een aantal zware thema’s in het verhaal. Misschien zijn het er te veel voor in één boek. Daardoor miste ik soms de uitwerking in de personages. Ze zijn menselijk neergezet, maar ik kreeg niet helemaal een beeld. De thema’s dragen wel bij aan de warmte van het verhaal. De stijl van Amanda Wen is fijn.

Het geloof speelt een ondersteunde en belangrijke rol in het verhaal. Het is op een mooie manier aanwezig. Ergens is het ook hartverscheurend. Het raakte me. Ik vond het een bijzondere roman!

Het vergeten lied is een roman die me lang bij is gebleven!

Liefs,

Veronique

Bedankt KokBoekencentrum Uitgevers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het vergeten lied

Auteur: Amanda Wen
Uitgever: KokBoekencentrum Uitgevers
ISBN paperback: 9789029735070 
ISBN e-book: 9789029735087 ook verkrijgbaar voor Kobo Plus!  

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge