Recensie: Het honingpad – Cristina Caboni


Het honingpad van Cristina Caboni is een leuke roman met een mooie cover. In mijn recensie vertel ik je graag meer. Lees je mee?

Het verhaal van Het honingpad

In ‘Het honingpad’ van Cristina Caboni ontmoeten we Alice, die op een bijzondere plek haar bijen houdt: op het dak van haar appartement in het prachtige Parijs. Ze zingt voor ze, en ze zijn haar steun en toeverlaat in stormachtige tijden. Als op een dag de bijenkorf plotseling leegstaat stort haar hele wereld in. Tot overmaat van ramp hoort Alice kort na dit verlies dat haar zus Emma, met wie ze na een ruzie al twee jaar geen contact heeft, is overleden. In de brief die Emma aan haar achterlaat verzoekt ze Alice alsjeblieft voor haar dochter te zorgen. Een dochter van wie Alice niet eens wist dat ze bestond…

Om alles beter te begrijpen en de vader van haar nichtje te vinden, besluit Alice naar het zonnige Sardinië af te reizen. Het eiland betekende immers veel voor haar zus. Wat ze dan nog niet weet, is dat de reis haar blik op haar familie, en zelfs haar eigen leven, voorgoed zal veranderen. Zal Alice een nieuwe plek vinden die ze haar thuis kan noemen?

Mijn mening

‘Het honingpad’ heeft een heerlijke cover en het ademt de Italiaanse sfeer. Het is zonnig, maar je voelt ook de liefde. Het is een heel warm verhaal en dat komt tot uiting op de cover.

Hoofdpersoon Alice is een mooi, maar complex personage. Ze wordt op een mooie manier neergezet. Ik heb bewondering voor haar. Er is veel gebeurd tussen Alice en haar zus Emma en daar gaat het verhaal vooral over. Het is een mooi verhaal over familie en hoe je iemand leert kennen nadat diegene is overleden. Dit klinkt overigens veel zwaarder dan het is.

Het verhaal is een beetje traag en daardoor duurde het even voor ik in het verhaal zat. Je moet houden van dit langzamere tempo.

Cristina Caboni geeft een mooie rol aan de bij in dit verhaal. Het heeft iets liefs. Iets zachts. Ik kende deze auteur van haar boek ‘De kleuren van de liefde‘. Dat verhaal vond ik ook prachtig. In dit verhaal reis je af naar Sardinië en dat doet Cristina Caboni op een mooie manier. Ik heb genoten van dit mooie verhaal!

Het honingpad is warm, mooi, lief en zacht. Het is prachtig!

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Liefs,

Veronique

Bedankt Xander Uitgevers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het honingpad

Auteur: Cristina Caboni
Uitgever: Xander Uitgevers
ISBN paperback: 9789401620659 
ISBN e-book: 9789401620666 

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge