Recensie: Het virus – Willems & Dierckx

Toen ik las waar Het virus van Willems & Dierckx over gaat, vond ik het direct interessant. Het gaat niet over het bekende virus van nu, maar over een computervirus. Wat heb ik genoten van deze thriller! Ik ga je er snel meer over vertellen. Lees je mee?

Het verhaal van Het virus

Hier gaat ‘Het virus’ over:

Utrecht, 13 februari 2034. Een zelfrijdende auto wordt gehackt en ontregeld, met een dodelijke crash tot gevolg. De NAVO, die toeziet op de mondiale internetbeveiliging, beseft dat de wereld in gevaar is wanneer kort daarop nog twee andere aanslagen plaatsvinden. Europolinspecteur Lara Hartman en communicatieverantwoordelijke Frank Willems starten een koortsachtige klopjacht naar de daders achter deze cyberterreur. Alles lijkt te wijzen op een gevaarlijk computervirus. Er volgt een race tegen de klok om een antivirus te vinden dat het kwaad kan stoppen…

Mijn mening

‘Het virus’ begint gelijk goed en vanaf de eerste pagina is het ontzettend spannend. Er zit direct veel actie in en dat blijft eigenlijk het hele verhaal zo.

In het begin moet je even wennen aan Lana Hartman. Zij is de Europolinspecteur en ik vond haar in het begin echt een ijskonijn. Ik kreeg geen hoogte van haar. Ze ontdooit langzaam, maar echt goed leer je haar niet kennen. Frank Willems is veel meer dan een communicatieverantwoordelijke. Hij heeft iets herkenbaars over zich heen. Er komen veel verschillende personages in het verhaal voor, maar je leert ze eigenlijk direct kennen. Hierdoor maakt het aantal niet uit.

Het jaar 2034 klinkt een beetje surrealistisch en lijkt nog heel ver weg, maar het is dichterbij dan je denkt. De ontwikkelingen in de technologie zijn enorm goed uitgewerkt en het voelt allemaal heel natuurlijk aan. Het gaf me een beetje een scifi-gevoel.

Willems & Dierckx hebben een hele fijne stijl. Boven elk stuk staat de tijd en de plaats. Je hebt hierdoor een duidelijk beeld van de situatie en het perspectief. Het plot is misschien een tikkeltje voorspelbaar en de dader zou je misschien zelf kunnen beredeneren. Het einde vond ik een beetje tegenvallen. Het voelde erg makkelijk op de een of andere manier.

Er gebeurt ontzettend veel in het verhaal en sommige gebeurtenissen zetten je aan het denken. Stel je voor dat de wereld volledig draait op computers, zelfrijdende auto’s en andere technologische hoogstandjes? Dit boek laat je ook de keerzijde zien.

Ik heb genoten van deze thriller en liet me meeslepen in het verhaal. Aanrader!

Het virus is een meeslepende thriller met een science fiction randje!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Lannoo voor het boek!

Steun je lokale boekhandel en koop je boek daar.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het virus

Auteur: Willems & Dierckx
Uitgever: Lannoo
ISBN ebook: 9789401467513  
ISBN paperback: 9789401467506 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge