Recensie: Kerstgeluk – Saskia M.N. Oudshoorn

Cover van Kobo

Tijd voor het eerste artikel van Blogmas 2022! We starten lekker met een kerstboek. Ik las Kerstgeluk van Saskia M.N. Oudshoorn. In mijn recensie lees je alles over dit heerlijke verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Kerstgeluk

De laatste drukke maanden van het jaar zijn aangebroken in Merwedam. Het restaurant van Laurens en Sjoerd loopt prima en alles wordt in gereedheid gebracht om het jaar af te sluiten met een aantal kerstdiners. Dan komt Jacob Nienhuis met een idee: waarom organiseren ze geen kerstmarkt in de straat, net als vroeger? De vrienden gaan enthousiast aan de slag en regelen ook nog ‘even’ een diner voor iedereen erbij. Als klap op de vuurpijl komt François, de vriend van Kate’s zus, met zijn plan: hij wil Chloe tijdens die kerstmarkt met een groots gebaar ten huwelijk vragen. Wanneer hij de kostbare verlovingsring, een familie-erfstuk, komt laten zien terwijl er in de keuken hard gewerkt wordt, dreigt het allemaal in de soep te lopen. De ring raakt kwijt, er zijn twijfels of Chloe zijn aanzoek wel zal accepteren én dan zit er binnen ook nog een bekende restaurantcriticus op zijn eten te wachten…

‘Kerstgeluk’ is een spin-off van ‘Recept voor geluk’ (2019), ‘Breekbaar geluk’ (2021), ‘Grenzeloos geluk’ (2021) en ‘Eindeloos geluk’ (2022).

Mijn mening

‘Kerstgeluk’ is een vervolg op vier andere boeken van auteur Saskia M.N. Oudshoorn. Dit was trouwens ook mijn kennismaking met deze schrijver. Voor ‘Kerstgeluk’ is het misschien handig om de andere boeken gelezen te hebben. Er staan misschien spoilers in, maar dat kan ik niet goed beoordelen, omdat ik de andere boeken niet gelezen heb.

Het verhaal heeft verschillende hoofdpersonages. Het deed me ergens denken aan de film ‘Love Actually’. Je leest vanuit verschillende perspectieven, maar je houdt wel het overzicht en dat is prettig. De personages zijn lekker vrolijk, maar tonen ook een bepaalde kwetsbaarheid. Deze kwetsbaarheid zorgt voor diepte. Het maakt het een heel menselijk verhaal in plaats van het zoveelste kerstverhaal. Het wordt minder zoetsappig.

Er staan ook recepten in en dat vond ik een leuke toevoeging. Dit past ook heel goed bij het verhaal. Ik kreeg trouwens tijdens het lezen regelmatig honger. De gerechten en taarten lieten me bijna kwijlen.

‘Kerstgeluk’ is een lekker kerstverhaal. Het heeft een fijne sfeer en het is ideaal voor de koude dagen bij de kerstboom!

‘Kerstgeluk’ is een kerstverhaal met een menselijk randje!

Lees dit boek via Bol.comBookspot of Bruna.

Blogmas 2022

Dit artikel is onderdeel van Blogmas 2022! Samen tellen we op Veronique’s Boekenhoekje af tot en met 31 december. Elke dag verschijnt er minimaal 1 artikel. Verwacht veel recensies, boekentips, winacties en nog veel meer leuks. Ik heb er zin in! Hopelijk jij ook!

Als eerste de nieuwe blogposts van Blogmas lezen? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.Liefs,

Veronique

Bedankt Kobo voor deze A Kobo Original!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Kerstgeluk

Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Uitgeverij: Kobo Originals
ISBN E-Book: 9781774538555

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

2 Replies to “Recensie: Kerstgeluk – Saskia M.N. Oudshoorn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge