Recensie: Laurens Dagboek – Dieter Ryckewaert 


Van auteur Dieter Ryckewaert mocht ik het boek Laurens Dagboek lezen. Ik vertel je in mijn recensie meer. Lees je mee?

Het verhaal van Laurens Dagboek

Lauren is pas zesentwintig wanneer ze het hoogtepunt van haar carrière als diplomaat van de Verenigde Waaklanden bereikt. Na zich jaren keihard te hebben ingezet, geniet ze eindelijk van het geluk dat haar toekomt.
Het vredesproject waarvan zij de architect is, en waaraan ze met hart en ziel heeft gewerkt, gaat eindelijk van start …
Aan het prille geluk komt echter brutaal een eind wanneer Lauren tijdens de voorstellingsavond van het vredesproject haar grootste nachtmerrie beleeft.

Vastberaden zich niet gewonnen te geven, en met de steun van haar beste vriendin, begint Lauren aan haar reis naar opnieuw gelukkig zijn.

Tijdens die reis krijgt ze echter hulp vanuit zeer onverwachte hoek …
Sam Ravenvuur – Admiraal van het Vrijheidspact, geliefd bij iedereen en … haar grote rivaal met wie ze een jarenlange vete heeft.

Mijn mening

‘Laurens Dagboek’ heeft een intrigerende flaptekst en de titel spreekt me aan. De cover vind ik een beetje saai. Ik had gekozen voor een andere cover, want deze zou mij in de winkel niet opvallen.

Er zitten in het verhaal een aantal heftige thema’s. Hierdoor kan het verhaal soms zwaar aanvoelen. In het begin krijg je veel informatie. Dit haalde de vaart uit het verhaal. Jammer, want je bent wel nieuwsgierig naar het verloop van het verhaal.

Dieter Ryckewaert heeft gekozen voor een dagboekvorm en dat vind ik origineel. Je kunt hierdoor iets vrijer zijn qua stijl. Ik moest wel heel erg wennen aan de interpunctie. De auteur maakt veel gebruik van het beletselteken (…). Dat vond ik soms een beetje irritant lezen. Het past wel bij een dagboek. Het verhaal speelt zich af in 4024. Dat vond ik een tof gegeven, alleen miste ik nu de uitwerking. Ik had hier graag meer van gezien.

Het verhaal verhaal heeft iets meeslepends en romantisch. Er is iets waardoor ik het boek uit wilde lezen. De personages intrigeerden me.

Laurens Dagboek is meeslepend en romantisch!

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Blogmas 2023

Dit artikel is onderdeel van Blogmas 2023! Samen tellen we op Veronique’s Boekenhoekje af tot en met 31 december. Elke dag verschijnt er minimaal 1 artikel. Verwacht veel recensies, boekentips, winacties en nog veel meer leuks. Ik heb er zin in! Hopelijk jij ook!

Als eerste de nieuwe blogposts van Blogmas lezen? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Liefs,

Veronique

Bedankt Dieter Ryckewaert voor het boek!

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Gegevens van Laurens Dagboek

Auteur: Tina van Dijk
ISBN hardcover: 979-8862041835

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge