Recensie: Mack Dime: Het verraad van Lady Charlamane – Hans Breuker

Mack Dime

Van Hans Breuker kreeg ik zijn boek Mack Dime: het verraad van Lady Charlamane. Ik vond de cover direct heel tof, maar wat vond ik van het verhaal? Je leest het in mijn recensie!

Het verhaal van Mack Dime

Dit staat op de achterkant van ‘Mack Dime’:

In het eerste deel wordt Mack in de val gelokt door zijn oud protegé waardoor zijn reputatie wordt beschadigd, niet iets wat hij goed kan gebruiken in zijn functie als eigenaar van het grootste beveiligingsbedrijf van Europa.

Hij wordt vals beschuldigd en ontsnapt aan de politie. Op de vlucht probeert hij zijn onschuld te bewijzen terwijl hij achterna wordt gezeten door de politie en een hele batterij huurlingen. Zijn kantoor wordt bezet en de media berichten dagelijks over Nederlands meest gehate BN-er. Nog niet eerder zat Mack zo diep in de shit. Hij kan alleen maar terug naar zijn oude buurt, de Amsterdamse Bijlmer. Daar vraagt hij zijn oude gangstervrienden om hulp en gaat hij in de aanval.

Mijn mening

De cover van ‘Mack Dime’ viel me direct op. Hij is heel mooi gemaakt. In het voorwoord en op de achterkant staan een aantal verwachtingen. Hierdoor verwacht je veel van het verhaal. De lat wordt hoog gelegd.

Ik moest wennen aan de stijl van Hans Breuker. Er staan veel lange zinnen in met veel poespas. Er staan ook een aantal spelfouten in het verhaal. Het leek alsof er geen redactie is geweest.

Het verhaal is een tikkeltje dun en soms miste ik de rode draad. Hierdoor kwam ik niet in het verhaal. Bij de personages miste ik diepgang. Ze zijn oppervlakkig en niet goed genoeg uitgewerkt. Bij meer diepgang was het verhaal sterker geweest.

‘Mack Dime’ is een echt actieboek. Er is geen gebrek aan actie in dit verhaal: schietpartijen, vechtpartijen en andere actiescènes volgen zich in razend tempo op. In dit boek zit enorm veel vaart. Je bent als lezer toch nieuwsgierig naar het einde. Hans Breuker heeft veel humor in het verhaal verwerkt. Soms heb ik hardop gelachen om een zin of een opmerking.

Mack Dime is een echt actieboek! Er is geen gebrek aan actie.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Hans Breuker voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

2 Replies to “Recensie: Mack Dime: Het verraad van Lady Charlamane – Hans Breuker”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge