Recensie: Mooie Moorden 2 deel 1 – SCELUS – Tica Morgan

Cover van Kobo

Van Kobo kreeg ik de thriller SCELUS van Tica Morgan opgestuurd. Dit is deel twee in de ‘Mooie Moorden’-serie. Ik las dit verhaal in het vliegtuig en de tijd vloog voorbij. In mijn recensie vertel ik je graag meer. Lees je mee?

Let op: heb je het eerdere verhaal van de ‘Mooie Moorden’-serie nog niet gelezen? Lees die dan eerst, want mogelijk staan er spoilers in deze recensie. Meer informatie over het eerdere verhaal lees je hier op o.a. Bol.com.

Het verhaal van SCELUS

Het is twee jaar sinds rechercheur Zoë Janssen de ultieme confrontatie met de ontsnapte tbs’er Sven van der Linde overleefde. Nu onderzoekt ze samen met collega Mohammed de drugscriminaliteit op Goeree-Overflakkee. Een probleem dat, vooral onder de jongeren op het eiland, steeds groter begint te worden.

Ondertussen wordt een jonge, mooie vrouw dood aangetroffen in een grasveld, en het team uit Apeldoorn vraagt Zoë om als profiler te helpen bij het onderzoek. Via ingenieuze wegen leidt het spoor naar een seriemoordenaar die de dood als kunst lijkt te zien. Wanneer een bekende wordt ontvoerd, begint een race tegen de klok…

Mijn mening

‘SCELUS’ was mijn kennismaking met Tica Morgan. Wat een fijne stijl heeft deze auteur! Het is vlot en het plot zit goed in elkaar. Er is iets waardoor je graag wilt doorlezen. Ik heb enorm genoten van deze spannende thriller.

Zoë Janssen woont en werkt op het eiland Goeree-Overflakkee. Het is het laatste eiland van Noord-Holland en dat vond ik zo’n originele plek. Het is niet zo voor de hand liggend. Zoë is een leuk personage. Ze heeft iets stugs en geeft graag tegengas. Ik vond haar een stoer mens. Het verhaal heeft leuke bijpersonages met interessante karakters.

Ik heb het eerdere deel in de serie niet gelezen en daardoor kreeg ik wel wat spoilers. Je kunt het boek los lezen, want het is prima te volgen. Wil je Zoë goed leren kennen en helemaal in het verhaal komen dan kun je het beste het eerdere deel eerst lezen.

Het plot zit zo goed in elkaar. Het einde vond ik heel sterk. Het was zo goed! Ik ben benieuwd naar meer in deze serie.

SCELUS zit zo goed in elkaar!

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Liefs,

Veronique

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van SCELUS

Auteur: Tica Morgan
ISBN e-book: 9781774539101 (ook te lezen via Kobo Plus!)

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge