Recensie: Niemand zoals hij – Lucia van den Brink

Niemand zoals hij

Toen ik het persbericht van Niemand zoals hij van Lucia van den Brik las, was ik direct enthousiast. Het verhaal raakte me en de cover trok mijn aandacht. In mijn recensie vertel ik je meer over deze bijzondere roman. Lees je mee?

Het verhaal van Niemand zoals hij

Dit staat op de achterkant van ‘Niemand zoals hij’:

Renke heeft haar opa Pieter al een tijd niet gezien als ze opeens pakketjes van hem ontvangt, met post-its, kraanvogels van origami en dagboekfragmenten. Pieter is naar Japan vertrokken nadat hij te horen kreeg dat hij lijdt aan de ongeneeslijke spierziekte als. Waar Renke alle tijd van de wereld heeft, weet hij dat zijn dagen geteld zijn. Hij probeert er het beste van te maken en wil karatetraining volgen bij zijn vriend Yamada. Doordat hij langzaamaan afscheid moet nemen, krijgt de schaduwzijde van zijn persoonlijkheid soms de overhand. Op die momenten schrijft hij in zijn dagboek.

Als Renke haar baan verliest, reist ze haar opa achterna in een ultieme poging hem echt te leren kennen. In Nederland was ze voortdurend bezig haar leven te delen op haar blog en via social media, maar tijdens haar reis komt ze erachter dat niet alles te delen valt. Hoe graag ze dat ook zou willen.

Mijn mening

‘Niemand zoals hij’ raakte me tot in mijn ziel. Het verhaal zat dagenlang in mijn hoofd.

Ik leefde intens mee met de zieke opa Pieter en Renke. De bijzondere band tussen een opa en zijn kleindochter staat centraal in dit boek, maar ook de invloed van het verleden heeft een plekje in dit verhaal. Je leert opa Pieter indirect kennen en je vormt je een beeld van hem. Renke is soms lastig te doorgronden. Ze maakt een mooie groei door.

De cover van ‘Niemand zoals hij’ is werkelijk prachtig. De kraanvogels passen perfect in het verhaal.

De stijl van Lucia van den Brink is mooi. Zonder veel poespas weet Lucia veel te vertellen. Sommige zinnen zijn goud waard en zetten je aan het denken.

Het verhaal van ‘Niemand zoals hij’ is zo mooi. Het is een bijzonder verhaal. Het verhaal is klein, maar tegelijkertijd zo groot. Soms had ik tranen in mijn ogen. Lucia van den Brink weet de lezer te raken.

Niemand zoals hij raakt de lezer. Het is een bijzonder verhaal.

Liefs,

Veronique

*Uitgeverij Ambo Anthos bedankt voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge