Recensie: One for the birds – Lily Mitchell

One for the birdsLily Mitchell (pseudoniem van Silvia van Gimst) vroeg mij of ik haar Engelse boek, One for the birds, wilde lezen. One for the birds is een verhalenbundel met twintig enge verhalen. Ik lees niet vaak Engelse boeken of enge verhalen, maar ik wilde mezelf uitdagen…en dat is gelukt!

Het verhaal

One for the birds is een verhalenbundel met een kleine twintig verhalen. De verhalen bevatten morbiditeit, sarcasme en thema’s als liefde, dood en bovennatuurlijke zaken.

Mijn mening

De thema’s in het boek zijn heftig en niet iedereen leest dit soort verhalen graag. Soms zijn de verhalen erg heftig en soms een beetje mysterieus. Je moet echt van dit soort verhalen houden.

De voorkant is mysterieus en dit past bij de verhalen in de bundel. De schrijfstijl is heel toegankelijk en makkelijk. Je hoeft geen lange zinnen met moeilijke woorden te verwachten. Door deze manier van schrijven komen de verhalen goed tot zijn recht.

Bij elk verhaal heb je het idee, dat er iets spannends staat te gebeuren. Je hebt alleen geen idee wat. Er zitten onverwachte wendingen in de verhalen voor en die geven elk verhaal een eigen karakter.

Sommige verhalen laten je met verbazing achter en geven je een ‘mindfuckgevoel’. Ze zaten dan zo ingenieus in elkaar, dat ik even bij moest komen. Bij andere verhalen bleef ik met vragen achter en voelde het verhaal niet af. Er verschijn interessante personages in sommige verhalen en de spanning is voelbaar op elke pagina.

One for the birds is een bundel vol enge, maar vooral spannende verhalen.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Silvia voor het boek!
*De taal van het boek (en mijn kennis van de Engelse taal) heb ik niet meegenomen in mijn recensie.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie is hier te vinden.

One Reply to “Recensie: One for the birds – Lily Mitchell”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge