Recensie: Op het verkeerde moment – Heleen Smit

Op het verkeerde moment

Van Uitgeverij De Crime Compagnie kreeg ik Op het verkeerde moment van Heleen Smit. De sfeer in het verhaal deed me denken aan de verhalen van Lisa Gardner. Was het verhaal net zo goed als de boeken van Lisa Gardner? Dat lees je me in mijn recensie.

Het verhaal van Op het verkeerde moment

Dit staat op de achterkant van het ‘Op het verkeerde moment’:

Je rijdt in een sneeuwstorm over een stil bosweggetje. Er ligt iets op de weg. Zou jij stoppen?
Sophie Hofman doet het wel. Ze stapt uit om te kijken wat er op de weg ligt. Het blijkt een gewonde man te zijn. De man dwingt haar hem te helpen en zuigt haar mee in een zaak waarbij haar rol verdergaat dan die van een toevallig slachtoffer.

Mijn mening

De voorkant en de ondertitel maakten me direct nieuwsgierig. De flaptekst is kort en dit maakt je nieuwsgierig naar het verhaal.

Het verhaal start in sneltrein vaart. Deze vaart blijft behouden door de korte hoofdstukken en de duidelijke, vlotte stijl van Heleen Smit. Toch zakte soms de spanning een beetje in. Hierdoor werd je uit de leesflow gehaald, maar toch won de nieuwsgierigheid het. Je bent nieuwsgierig hoe het afloopt.

Het is een spannend verhaal met een vleugje romantiek. Hierdoor deed het me denken aan de sfeer in sommige verhalen van Lisa Gardner.

Sommige personages zijn niet te peilen en je hebt geen idee hoe of wat zijn of haar beweegredenen zijn. Toch voel je dat het mis is. Dit gevoel weet Heleen Smit mooi te benadrukken.

Wanneer de diepere laag in het verhaal wordt aangebracht, wordt het spannend. Het verhaal krijgt diepgang en het wordt interessanter. Je moet doorlezen. Het einde is een tikkeltje vaag en kon ik niet helemaal plaatsen.

Dit debuut smaakt naar meer van de hand van Heleen Smit. Het is een prikkelende, spannende thriller met een vleugje romantiek.

Op het verkeerde moment is prikkelend en spannend. Het vleugje romantiek is perfect gedoseerd. Dit debuut smaakt naar meer!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij De Crime Compagnie voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Je kunt het boek kopen bij Bol.com of bij de lokale boekhandel!

Gegevens van Op het verkeerde moment

Auteur: Heleen Smit
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s: 300
ISBN ebook: 9789461094216 
Prijs ebook: €4,99
ISBN paperback: 9789461094124 
Prijs paperback: €17,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge