Recensie: Opgesloten – Zine Jonson

Opgesloten
Cover foto van Uitgeverij Loft Books/Ambo Anthos

Van Loft Books kreeg ik het boek Opgesloten van Zine Jonson. De cover vond ik intrigerend en de titel klonk spannend. Hoe vond ik deze thriller? Je leest het in mijn recensie!

Het verhaal van Opgesloten

Hier gaat ‘Opgesloten’ over:

Eindelijk heeft Fay dan de liefde van haar leven gevonden. Paul is lief, charmant en zeer verliefd op haar. Na een paar maanden in haar mooie woning in Amsterdam te hebben samengewoond, besluiten ze samen een huis te kopen. Maar als het nieuwe huis eenmaal klaar is blijkt Paul toch minder verliefd, charmant en lief dan Fay dacht. Ze dacht dat ze hem kon vertrouwen, maar niets blijkt minder waar.

Mijn mening

Bij het boek stond vermeld: zinderende nieuwe thriller, beklemmende pageturner. Zinderend vond ik hem niet, enorm beklemmend wel.

Het verhaal bestaat eigenlijk uit twee delen. In het begin lijkt het zo vredig. Het lijkt bijna een romantisch verhaal. Het is niet duidelijk welke kant het verhaal op gaat. In deel twee wordt de spanning opgevoerd en komt het thrillergenre goed tot zijn recht. Het is dan zo spannend!

De omslag van deel één naar deel twee is groot. Het verschil tussen goed en heel slecht/kwaad is enorm. Het leek alsof het opeens uit de lucht kwam vallen. Het verhaal heeft (maar) 180 pagina’s en daardoor is er niet veel tijd om de spanning op te bouwen. Je moet direct in het verhaal getrokken worden. Het duurde even voor ik in het verhaal zat.

Tussen de hoofdstukken zit ook een perspectiefwisseling. Deze maakte me nieuwsgierig naar de afloop van het verhaal. ‘Opgesloten’ heeft een goed plot.

De cover trok direct mijn aandacht. Het is intrigerend. De stijl van Zine Jonson is vlot en leest prettig. De personages zijn interessant en goed uitgewerkt.

Opgesloten is spannend en heeft goede personages!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Loft Books voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge