Recensie: De drie dochters 1: Rosalinds leugen – Muna Shehadi

Rosalinds Leugen

Ik ben een groot fan van ‘De zeven zussen’ van Lucinda Riley. Toen ik het persbericht over Rosalinds leugen van Muna Shehadi las, was ik direct verkocht. Dit. Boek. Moest. Ik. Lezen. Het was alles wat ik ervan verwacht had en nog meer. In mijn recensie vertel ik je snel meer! Lees je mee?

Het verhaal van De drie dochters 1: Rosalinds leugen

Dit staat op de achterkant van ‘Rosalinds leugen’:

De drie dochters van filmster Jillian Croft en haar beroemde echtgenoot Daniel groeien op in weelde, ook na de tragische dood van hun moeder. Jaren later staat hun wereld op zijn kop, als ze een medische verklaring vinden waaruit blijkt dat Jillian nooit zwanger kon zijn geweest.
Olivia en Eve willen er het fijne niet van weten, maar middelste zus Rosalind kan het niet loslaten. Ze heeft zich altijd anders gevoeld en wil weten hoe het zit. Drie geheime schriften leiden haar naar Leila Allerton, een operazangeres uit New Jersey, en haar grote, warme gezin met Libanese roots. Onder valse voorwendselen sluit ze vriendschap met de familie. Durft ze te vertellen wat haar werkelijk drijft?

Mijn mening

Op de voorkant staat: voor de lezers van ‘De Zeven Zussen’. Ik vond dit eerste boek van deze serie te gek, dus de lat lag voor ‘Rosalinds leugen’ erg hoog. Kon het boek tippen aan de populaire serie van Lucinda Riley?

Het antwoord: ja! Het heeft dezelfde sfeer als de serie, maar het is toch een tikkeltje anders. Het is een vrij dikke roman en in het begin moet je even in het verhaal komen. De drie zussen komen voorbij en hun leven wordt kort geschetst, daarna gaat het verhaal verder met Rosalind. Ze gaat op onderzoek uit.

Alle personages worden door Muna Shehadi levendig neergezet. Je leeft mee met Rosalind en ergens is ze heel herkenbaar als persoon.

Muna Shehadi heeft een fijne stijl. Hoewel het verhaal romantisch is, voel je toch een bepaalde spanning. Misschien heb je een vermoeden hoe het in elkaar zit, geloof mij, je zult versteld staan hoe bepaalde dingen in elkaar zitten. Dit verrassingselement vind ik heel mooi gedaan. Hierdoor wordt het meer dan een standaardroman met een mooi verhaal. Daarnaast zit er ook een serieus onderwerp in het verhaal (ik ga geen spoilers weggeven) en dat geeft het verhaal een diepere laag.

De cover is echt fantastisch. Deze loopt namelijk door aan de binnenkant. Ik vind hem zo mooi.

Rosalinds leugen is een hele mooie roman met levendige personages. Het verhaal is zo krachtig en verrassend.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge