Recensie: Schaduwdochter – Rachel van Charante


Dag twee van De Gezellige Boekenweek staat in het teken van het mooie boek Schaduwdochter van Rachel van Charante. Ik vertel je in mijn recensie meer. Lees je mee?

Het verhaal van Schaduwdochter

In ‘Schaduwdochter’, het eerste deel in de ‘De Acht kastelen’-serie van Rachel van Charante, verhuist psycholoog Carmen na een gewelddadige overval met haar man Vik terug naar zijn familiehuis: Kasteel Vorden. Tijdens het opruimen en verhuizen probeert ze zichzelf weer bij elkaar te rapen, maar dan stuit ze plotseling op een lang verborgen familiegeheim. Voor ze het weet raakt ze verstrikt in het verhaal van Guusje, die in 1917 in Amsterdam voor haar zieke zusje probeert te zorgen. Dat is in die periode niet makkelijk: het leven in de stad is hard en werk vinden én houden lijkt onmogelijk. Het tij keert wanneer ze de steenrijke Hugo ontmoet, die haar een baan aanbiedt op zijn landgoed. Maar het blijkt te mooi om waar te zijn. Lukt het Guusje om zich staande te houden in haar nieuwe omgeving vol intriges en bedrog? En kan Carmen honderd jaar later de fouten uit het verleden alsnog rechtzetten?

Mijn mening

‘Schaduwdochter’ heeft een mooie cover. Het heeft iets mysterieus. De flaptekst maakt je nieuwsgierig.

Het verhaal heeft een intrigerend begin. Je zit eigenlijk direct in het verhaal. Het heeft direct je aandacht en je bent nieuwsgierig hoe het verder gaat. Het is spannend en eigenlijk wil ik alleen maar doorlezen. Ik moet weten hoe dit verhaal in elkaar zit.

Vanaf het begin zet Rachel van Charante een mooie sfeer neer. Het verhaal is zo mooi! De verschillende personages dragen dit verhaal. Guusje is een prachtig personage. Ze komt echt tot leven. Je voelt haar wanhoop en de armoede. Carmen is een mooie tegenhanger. Ze heeft veel meegemaakt en dat maakt haar interessant.

Het is heel mooi hoe heden en verleden elkaar kruisen. Je denkt te weten hoe het verhaal in elkaar zit, maar je wordt op verschillende dwaalsporen gezet.

Ik heb ‘Het schuilhuis’ gelezen en dat vond ik een heel mooi verhaal. Ik was heel benieuwd of ‘Schaduwdochter’ me ook wist te verrassen. Het is anders, maar eigenlijk net zo mooi. Rachel van Charante weet je helemaal terug te voeren naar het verleden. Het is alsof je er rondloopt. Het is zo goed gedaan!

Schaduwdochter is zo mooi!

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Heb jij wel eens een boek van Rachel van Charante gelezen?

Liefs,

Veronique

Bedankt Xander Uitgevers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Schaduwdochter

Auteur: Rachel van Charante
ISBN paperback: 9789401620536 
ISBN e-book: 9789401620550 

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Over De Gezellige Boekenweek

Van 29 oktober tot en met 5 november is De Gezellige Boekenweek op Veronique’s Boekenhoekje. Wat kun je verwachten? Recensies over hartverwarmende boeken, veel winacties met hele toffe (en soms ook knusse) prijzen en vooral veel gezelligheid!

Wil je op de hoogte blijven van alle artikelen van De Gezellige Boekenweek (en de artikelen erna)? Abonneer je dan hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge