Recensie: Te slim voor de brugklas – Janneke van Oorschot

Te slim voor de brugklas

Schrijfster Janneke van Oorschot stuurde mij een mail met de vraag of ik haar boek Te slim voor de brugklas wilde lezen. Het idee van het boek sprak me aan en ik kreeg hem opgestuurd. In deze recensie vertel ik je meer. Lees je mee?

Het verhaal van Te slim voor de brugklas

‘Te slim voor de brugklas’ is een boek voor slimme kinderen die binnenkort naar de brugklas mogen of al in de brugklas zitten. Sommige slimme kinderen kunnen het lastig hebben in de brugklas. Hoe komt dat nu eigenlijk? Belangrijker nog: hoe kun je daar zelf
verandering in brengen?

Je leest ervaringen van zeven verschillende brugklasleerlingen en je leert ze kennen tijdens de eerste maanden in de brugklas. Je wordt als lezer ook zelf aan het denken gezet. Je gaat reflecteren op jezelf. Dit boek is gericht op leerlingen, maar ook voor ouders is het een aanrader. Docenten en mentoren zullen de situaties en slimme kinderen herkennen. Het kan helpen bij ‘leren leren.’

Mijn mening

Het idee achter het boek is goed gevonden. Zowel docenten, mentoren, ouders als kinderen kunnen iets uit dit boek halen. Je kunt het op verschillende manieren inzetten. Dit is ook de kracht van dit boek.

De cover spreekt niet direct aan. Kinderen, aankomende brugklassers, zullen dit boek niet snel oppakken, denk ik. Het heeft een te zakelijk karakter.

De verschillende personages zijn leuk. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en gaan met allemaal een andere achtergrond naar de brugklas. Dit maakt elke gebeurtenis weer anders. Iedereen gaat anders om met een planning maken of het schoolkamp.

Je kunt of de verhalen van elke leerling los lezen of het verhaal in chronologische volgorde lezen. Wanneer je één leerling volgt, leer je dit personage heel goed kennen. Het is fijner om per leerling te lezen. Anders wordt het verhaal een tikkeltje langdradig. Het is ook interessant om te lezen vanuit een mentor. Dit zie je natuurlijk normaal nooit.

Te slim voor de brugklas heeft een goed concept!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Janneke van Oorschot voor het boek.

*Bestel het boek via de website van Janneke of via Bol.com hieronder.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge