Recensie: Censuur – Esther van der Ham

Censuur

Droomvallei Uitgeverij nodigde me uit voor hun feestje op 14 april. Helaas was ik verhinderd, maar ik kreeg wel Censuur van Esther van der Ham opgestuurd. ‘Censuur’ is het vierde deel in de C-serie. Uit deze serie las ik al ‘Confrontatie!’ In deze recensie vertel ik je meer over dit nieuwe boek van Esther van der Ham. Lees je mee?

Het verhaal van Censuur

‘Censuur’ gaat over Lisa. Ze werkt als journaliste voor een plaatselijke krant. Als ze een kritisch stukje over een hoteleigenaar schrijft, wordt ze bedreigd. Ze besluit onder te duiken en haar nicht Annabel te helpen die een B&B heeft. Zal het haar lukken om buiten de radar van de hoteleigenaar te blijven?

Mijn mening

‘Censuur’ heeft een enorm goede proloog. Hij zuigt je in het verhaal. Wanneer je ‘Confrontatie!’ hebt gelezen, dan herken je Annabel. Het is leuk om haar als bijpersoon terug te zien. Je hoeft echter eerdere delen van de serie niet gelezen te hebben. Het verhaal is namelijk goed als los verhaal te lezen.

De spanning wordt goed opgebouwd door een aantal subtiele stukjes tussendoor. Je blijft met vraagtekens achter en tot op de laatste pagina’s is eigenlijk niks zeker. Het kan alle kanten op. Het is heel knap om dit zolang vol te houden. Het is tot op de laatste pagina spannend!

Het verhaal heeft wel wat simpele dialogen, maar dit zorgt wel voor vaart. Er gebeuren verschillende dingen en die geven het verhaal een aantal verrassende twists. Dit verhaal is gewoon heel goed!

De titel is goed gekozen en de boodschap van Esther komt goed over. (Althans als er een boodschap in zit, want dat weet ik niet zeker. Het komt voor mij wel zo over.) Lisa staat op voor de journalist. Dit is een mooi extraatje in het verhaal. Ze is een mooi personage met aan het einde een mooie persoonlijke ontwikkeling.

Censuur is spannend tot op de laatste pagina! Het is gewoon heel goed!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Droomvallei Uitgeverij voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge