Recensie: The Promise – Henriëtte Hemmink

The PromiseIn een mooi pakket van Uitgeverij Aspekt zat het boek The Promise van Henriëtte Hemmink. Het boek viel op door de Engelse titel, maar het boek is in het Nederlands geschreven. Ik was heel benieuwd naar het verhaal. In deze recensie vertel ik je meer over dit boek.

Het verhaal

“The Promise” gaat over Nora en Rudmer. Ze zijn allebei journalist en ontmoeten elkaar bij toeval op een bijzondere locatie. Samen gaan ze op zoek naar een oude brief, maar ze komen een geheime orde op het spoor. Dit leidt tot een verbijsterende ontdekking. Daarnaast is Rudmer, na het lezen van het boek “Ligt Troje in Engeland’, een onderzoek gestart en vindt hij bewijzen waaruit blijkt dat de Griekse beschaving in Nederland begonnen is.

Mijn mening

“The Promise” begint heel sterk en heeft een sterke opening.

Er zijn veel personen en deze worden goed uitgewerkt. Van elk persoon krijg je een goed beeld. Nora wordt een beetje ‘dom’ neergezet. Dit komt door de enorme feitenkennis van Rudmer. Hij weet ontzettend veel en soms was dat een tikkeltje ongeloofwaardig.

Er komt enorm veel informatie op de lezer af: veel geschiedenisverhalen, feitjes en conclusies. Sommige informatie was interessant, liet me nadenken en klonk geloofwaardig. Maar het is gewoon veel te veel informatie. Op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer. Jammer, want die informatie is juist een meerwaarde voor dit verhaal. De foto’s in het boek ondersteunden de informatie en gaven een beter beeld van de informatie.

Er zijn verschillende verhaallijnen te vinden en dat maakte het spannend. Alle verhalen zijn op een bepaalde manier verbonden. Deze komen op een bijzondere manier bij elkaar.

Tijden het lezen ontpopte zich een plot in mijn hoofd. Je gaat als lezer echt meedenken en je denkt te weten hoe het zit. Het verhaal is spannend en, buiten de hoeveelheid informatie, is het een sterk verhaal.

The Promise is sterk verhaal.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Aspekt voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge