Blind Date #1: Lezen zonder voorkennis – Uitgeverij Aspekt

Blind DateIn Blind Date lees ik een boek zonder voorkennis. Ik weet niet wie de schrijver is, waar het boek over gaat, welk genre het is of hoe het boek eruitziet. Hoe is het om een boek te lezen zonder voorkennis?

Uitgeverij Aspekt stuurde mij een bestand met een anoniem boek. Ik vertel je eerst meer over het verhaal, dan geef ik mijn mening en vervolgens vertel ik over mijn Blind Date ervaring met dit boek. Aan het eind van dit artikel doe ik een dappere poging om het boek te raden…

*Dit artikel berust op mijn eigen interpretatie van het verhaal en ik ben heel benieuwd of dit uiteindelijk klopt. Dit lezen jullie in het tweede artikel. Ik heb geprobeerd geen spoilers weg te geven.

Het verhaal

Na de scheiding van Julia gaat ze wonen in een groot huis aan de Amstel. Haar onderbuurman is een oude, chagrijnige man. In het begin verloopt de communicatie tussen de oude man, meneer Todi, en Julia stroef. Langzaam leren ze elkaar kennen en groeien ze naar elkaar toe.

*Ik vond het lastig om het verhaal te beschrijven. Ik wilde niet te veel spoilers weggeven.

Mijn mening

Vanaf het eerste moment is er veel actie in het verhaal te vinden. Er gebeurt heel veel in het begin en je vormt je direct een beeld van alle personages.

De schrijfstijl is heel fijn en dit maakt het verhaal nog intenser. Er zit zoveel verdriet en pijn in dit verhaal en dat raakte me. De verschillende flashbacks maken het een fascinerend verhaal. Door de flashbacks komt er meer gevoel in het verhaal en het maakt het verhaal ‘spannender’.

Toch is er ook iets onbeduidends in het verhaal. Ik kon er mijn vinger niet op leggen. Sommige passages vond ik apart en pasten eigenlijk niet bij het mooie verhaal.

Het is een mooi verhaal. De manier waarop twee verschillende levens bij elkaar komen, vind ik wonderlijk. Ze zijn door pijn aan elkaar verbonden. Het is een bijzonder verhaal.

Twee levens zijn op een wonderlijke manier met elkaar verbonden. Het is zo’n bijzonder verhaal.

Mijn ervaring

Hoe ging het?

Marjo van Uitgeverij Aspekt stuurde mij het verhaal en garandeerde mij een aantal uurtjes leesplezier. Het werden, inderdaad, een aantal mooie uurtjes.

Tijdens het lezen van dit verhaal merkte ik dat alles vanzelf ging. Het lezen, het maken van aantekeningen tijdens het lezen en het nadenken over de schrijver en het verhaal. Ik beleefde nog meer het verhaal.

Mijn voorspelling

Blind Date

Ik heb al vaker boeken van Uitgeverij Aspekt gelezen en daardoor weet ik een beetje welke genres ze uitgeven. Maar toch heb ik geen idee wie de schrijver is. Ik heb volgens mij nog niks gelezen van deze auteur. De cover is rustig en vooral niet te veel toeters en bellen. Het genre is een roman. En misschien… hebben sommige personages, zoals meneer Todi, wel echt geleefd en is het gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het zou wel een mooie toevoeging zijn voor het verhaal.

Dit was de Blind Date. Wat een wonderlijk verhaal! Ik ben benieuw welk boek dit is… Tot bij het tweede artikel!

Welk boek denk jij dat het is?

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Aspekt voor de samenwerking!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie is hier te vinden. 
*Meer informatie over Blind Date is hier te vinden.

3 Replies to “Blind Date #1: Lezen zonder voorkennis – Uitgeverij Aspekt”

  1. Ik heb echt geen idee welk boek dit zou kunnen zijn.. Lijkt me wel heel erg leuk om op deze manier een boek te lezen! Ik ben benieuwd naar de onthulling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge