Recensie: Verbeter je schrijfstijl – Wim Daniëls

Verbeter je schrijfstijlIk ben gek op taal, spelling en grammatica. Eigenlijk is dit altijd zo geweest. Sinds 2016 ben ik taalcoach. Ik geef met liefde uitleg over de Nederlandse grammatica. Van Uitgeverij Haystack kreeg ik het boek Verbeter je schrijfstijl van Wim Daniëls. Ik dook in de wereld van de stijlregels…

Waar gaat het over?

Verbeter je schrijfstijl gaat over schrijfstijlen. Je hebt goede en slechte stijlen. Stijl is de presentatie van de inhoud. Het boek gaat over tekstsoorten, tekststructuren, woordkeuze, zinsbouw, spelling en interpunctie.

Mijn mening

Het boekje heeft een heel handig formaat. Het is compact en overzichtelijk vormgegeven. Je kunt snel iets opzoeken en het is een handig naslagwerk.

Wim Daniëls heeft een zakelijke stijl. Toch heeft Wim Daniëls een bepaalde droge humor. Sommige opmerkingen lieten me heel hard lachen en vond ik echt hilarisch.

Er worden goede voorbeelden genoemd in het boekje. Hierdoor worden de regels duidelijker. Het boekje is interessant voor de echte taalliefhebber. Het laat je nadenken over je eigen stijl.

Verbeter je schrijfstijl bevat goede voorbeelden en tips om je schrijfstijl te verbeteren.

Liefs,

*Bedankt Uitgeverij Haystack voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge