Recensie: Vergeet me niet – Mhairi McFarlane

Vergeet me niet

Toen ik het persbericht over Vergeet me niet van Mhairi McFarlane las, was ik enthousiast. Het maakte me zo vrolijk! In deze recensie vertel ik je meer over dit heerlijke verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Vergeet me niet

Dit staat op de achterkant van ‘Vergeet me niet’:

Als Georgina ontslagen wordt bij het vreselijkste restaurant van de stad én op dezelfde dag haar vriend met iemand anders in bed aantreft, weet ze even niet waar ze het moet zoeken. Nauwelijks bekomen van deze dubbele vernedering besluit ze de eerste de beste baan te accepteren die haar aangeboden wordt: barvrouw in een pas geopende pub, die wordt gerund door Lucas McCarty, de jongen op wie ze op school verliefd was.
Terwijl Georgina in de afgelopen twaalf jaar niets dan betekenisloze baantjes heeft gehad, is Lucas uitgegroeid tot een gekmakend knappe man, met een hond en een echt bedrijf. De hernieuwde ontmoeting met Lucas legt Georgina’s weinig indrukwekkende heden onder een vergrootglas en brengt tegelijkertijd een donker geheim uit haar verleden naar de oppervlakte…

Mijn mening

De cover viel me direct op. Je wordt toch spontaan blij van de vrolijke figuren en de kleur? Het past perfect bij de sfeer van het verhaal.

‘Vergeet me niet’ komt een beetje langzaam op gang en het is even wennen. Soms gaat het verhaal alle kanten op en is de rode draad zoek. Toch maken het verhaal en de personages veel goed.

Het dramagehalte is heerlijk hoog en de situaties zijn vooral erg grappig. Mhairi McFarlane heeft een enorm gevoel voor humor. Sommige uitspraken zijn goud waard! Het is genieten.

Op de cover stond het al: voor de lezers van Jill Mansell. Hiermee wordt de lat hoog gelegd, maar het heeft inderdaad dezelfde sfeer als de boeken van Jill Mansell. Ben je gek op die boeken? Dan is ‘Vergeet me niet’ een aanrader voor jou!

Het tweede deel van het verhaal is het beste. Hier gaat Mhairi McFarlane de diepte in. Er komt een diepere laag in het verhaal en dat brengt alles perfect in evenwicht.

Vergeet me niet is echte feelgood. Sommige uitspraken zijn goud waard. De diepere laag in het verhaal brengt alles perfect in evenwicht.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge