Recensie: Azerty – Sandra J. Paul

Azerty

Van Uitgeverij Hamley Books kreeg ik een hele toffe mail over het boek Azerty van Sandra J. Paul. Ik was direct enthousiast over het verhaal. In mijn recensie vertel ik je meer over deze spannende thriller. Lees je mee?

Het verhaal van Azerty

Dit staat op de achterkant van ‘Azerty’:

De achtjarige Marijn wordt ontvoerd onder het wakend oog van zijn oudere broer Kris. Na weken van gevangenschap kan de jongen ontsnappen aan de psychiatrische patiënte die hem gegijzeld hield. De traumatische gebeurtenis zorgt voor een onherstelbare breuk tussen de broers.

Meer dan twintig jaar later leidt boekhouder Marijn een teruggetrokken bestaan. Auteur Kris schreef een bestseller, maar lijdt sindsdien aan writer’s block. Wanneer de twee een kasteeltje erven van hun oudoom, zien ze dit als een unieke kans om hun verzuurde relatie te herstellen.

Samen met Marijns vriendin Louise nemen de broers hun intrek in het kasteel, waar de driehoeksverhouding onmiddellijk voor de nodige spanningen zorgt. Tot de situatie escaleert naar de dood.

Mijn mening

‘Azerty’ begint heel spannend en eigenlijk zit je direct in het verhaal. In het begin deed het me denken aan een andere thriller, maar toch loopt het uiteindelijk helemaal anders. De nadruk ligt meer op het ‘nu’ in dit verhaal, dan op de ontvoering. De ontvoering is wel de basis geweest voor de rest van de levens van beide broers.

Sandra J. Paul heeft een hele goede stijl. De spanning in het verhaal wordt goed opgebouwd, maar valt dan even helemaal weg. Om het verhaal en de relaties te begrijpen, is dit stuk wel nodig. Het helpt je om alles te doorgronden. Daarna komt de spanning op volle sterkte weer terug. Het is zinderend en ‘Azerty’ kruipt onder je huid.

De relaties tussen de broers is een origineel en mooi uitgangspunt. De wrevel tussen de broers wordt duidelijk beschreven en je voelt het in alles. Marijn is heel goed uitgewerkt en je krijgt een goed beeld van hem. Soms wilde je hem door elkaar schudden. Kris is heel anders en wordt ook anders uitgewerkt. De verschillen tussen de broers worden mooi benadrukt.

De cover is eenvoudig, maar maakt je toch nieuwsgierig. De titel is heel goed gevonden.

Het plot zit goed in elkaar. Die twist aan het einde is geniaal en mijn gedachte was: ‘Wauw! Wat is dit goed gedaan!”

Azerty kruipt onder je huid en laat je niet meer los. Het plot zit grandioos in elkaar!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Hamley Books voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge