Recensie: Verwaaid in de wind – Andries Mol & Anya van der Gracht

De maand januari sluit ik af met mijn recensie voor de blogtour van Verwaaid in de wind van Andries Mol en Anya van der Gracht. Wat vond ik dit een indringend relaas over liefde, troost vinden en ouderschap. Ik ga je er alles over vertellen. Lees je mee?

Het verhaal van Verwaaid in de wind

Hans gaat gebukt onder het zware juk van zijn ouders en oudere broer. De enige die hem een arm om zijn schouder slaat in zijn zus Annie. Op het moment dat Hans voor het eerst naar school gaat, ontdekt hij dat er meer is dan slaag krijgen, gestraft worden, zonder eten naar bed gestuurd te worden. Hij krijgt zelfs vrienden. Hans is net tien jaar als hij voor de zoveelste keer van huis vlucht. Daan, een robuuste man met een stoere motor met zijspan, neemt hem op in zijn huis. Heel langzaam verdwijnen Hans’ angsten. Als de broer van Hans hem ernstig verwondt, is de maat vol. Er rest nog één weg: een rechtszaak. Vindt Hans de veilige haven die hij verdient? Een indrukwekkend verhaal dat Andries Mol toevertrouwt aan de lezer.

Mijn mening

‘Verwaaid in de wind’ maakte diepe indruk op me. Wat een verhaal. Het speelde nog lang in mijn hoofd rond. Het is wel goed om een triggerwaarschuwing erbij te plaatsen. Het kan bepaalde herinneringen bij de lezer oproepen. Soms werd ik een beetje misselijk van het verhaal. Het was zo indrukwekkend.

Vanaf de eerste pagina werd ik in het verhaal gezogen. Het is verdrietig en een melancholisch gevoel overvalt me. Het heeft me!

Mijn hart brak tijdens het lezen. Hans is zo kwetsbaar. Wat een jeugd heeft dit kereltje gehad. Het is een eerlijk en open verhaal. Hier en daar voel je ook het trauma van de Tweede Wereldoorlog nog en de kijk die men heeft op bijvoorbeeld verraders. Dit vond ik een interessante toevoeging. Hierdoor vielen veel gebeurtenissen op hun plek.

De stijl is fijn. Het is strak. Er is geen poespas te vinden. De hoofdstukken zijn niet al te lang en dit maakte het verhaal goed leesbaar.

Het verhaal is aangrijpend en ik ben dankbaar dat ik het verhaal heb mogen lezen. Ik vind dat dit boek nog meer in de schijnwerpers gezet mag worden.

Verwaaid in de wind is aangrijpend!

Blogtour Verwaaid in de wind

Mijn recensie is de afsluiting van de blogtour van ‘Verwaaid in de wind’. Deze bloggers doen ook mee:

Liefs,

Veronique

Bedankt Anya van der Gracht voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Verwaaid in de wind

Auteur: Andries Mol & Anya van der Gracht
Uitgever: Ambilicious
ISBN e-book: 9789493210868  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge