Recensie & Video: De leeuwenvader van Mosul – Louise Callaghan

De leeuwenvader van Mosul

Van HarperCollins mocht ik meedoen aan de blogtour van het boek De leeuwenvader van Mosul van Louise Callaghan. Ik maakte daarom een video met een eerste indruk van het boek. Deze kun je in dit artikel ook bekijken! Verder kun je ook mijn mening lezen over dit bijzondere verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van De leeuwenvader van Mosul

Dit staat op de achterkant van ‘De leeuwenvader van Mosul’:

Tussen 2014 en 2017 werd de Iraakse stad Mosul geregeerd door IS: “verraders’ werden vermoord, boeken vernield en vrouwen onderdrukt. De stad veranderde in een hel. Miraculeus genoeg bleef te midden van alle verwoestingen aan de oever van de Tigris een dierenpark overeind.
Mosul Zoo wist het oorlogsgeweld te overleven dankzij de sympathieke Imad. Iedereen noemt hem Abu Laith, “de leeuwenvader’, vanwege zijn onvoorwaardelijke liefde en zorg voor de dieren. Als het steeds moeilijker wordt om in de straten van het verscheurde Mosul voedsel
te vinden, neemt Abu Laith een besluit: hij kan de dieren onmogelijk aan hun lot overlaten. Samen met enkele heldhaftige buren riskeert hij zijn leven om hen Irak uit te smokkelen…

Video

Hieronder kun je mijn video over dit boek bekijken:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Veronique Janssen (@veroniquesboekenhoekje) op

Mijn mening

‘De leeuwenvader van Mosul’ is een waargebeurd verhaal. Dit zorgde voor extra veel emotie. Sommige stukken bezorgden me kippenvel.

Het verhaal begint met een lijst met namen. Hierdoor word ik altijd een beetje afgeremd om in een verhaal te beginnen. Ik moest even wennen aan de namen, maar uiteindelijk gaf de lijst tijdens het lezen duidelijkheid en houvast. Achteraf bleek de namenlijst een slimme zet.

De cover is waanzinnig. Deze viel me in het persbericht al op en toen ik hem in handen had, was ik sprakeloos. Hij is zo mooi.

Het verhaal is waargebeurd en zit vol emotie, maar het is absoluut geen tranentrekker. Het is juist ontzettend spannend en soms zelfs grappig. Dit heeft Louise Callaghan heel goed gedaan. Lumia en Abu Laith zijn een mooi stel en houden het verhaal ook in evenwicht.

Ik ben dankbaar dat Louise Callaghan dit verhaal heeft geschreven. Dit moest gewoon verteld worden. Het is gewoon zo’n bijzonder verhaal.

De leeuwenvader van Mosul is een bijzonder verhaal met een waanzinnige cover!

Liefs,

Veronique

*Bedankt HarperCollins voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De leeuwenvader van Mosul

Auteur: Louise Callaghan
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s: 336
ISBN paperback: 9789402704754
Prijs paperback: €21,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge