Koken met Veer: review Hello Fresh

Koken met Veer

Van een lieve Instagramvolger (en ik volg haar ook!) mocht ik een box van Hello Fresh uitproberen. Ik was hier heel benieuwd naar en besloot er een een Koken met Veer van te maken. Drie dagen kookte ik met Hello Fresh. In mijn Instastories kun je het hele kookproces terug zien (highlights: VB x Hello Fresh). In dit artikel laat ik je de drie gerechten zien en geef ik mijn mening. Lees je mee?

Over Koken met Veer

Koken met Veer is mijn terugkerende serie op Instagram. In mijn Instastories (en in Het verhaal van de Facebookpagina van Veronique’s Boekenhoekje) kun je wekelijks een Koken met Veer zien. Ik kook verschillende gerechten of test recepten uit.

Unboxing Hello Fresh

Voor vier dagen van te voren kun je de box bestellen (na vier dagen kun je deze niet meer wijzigen of stopzetten). Je kiest in je account uit verschillende boxen: Veggie, Original, Quick & Easy en Familie. Daarna geef je aan voor hoeveel personen en hoeveel maaltijden je wilt ontvangen. Dan is het tijd om de maaltijden kiezen. Er zijn verschillende soorten maaltijden: van heel makkelijk tot heel moeilijk, vegatarisch, quick & easy, balans en premium (restaurantwaardig).

Ik koos voor drie maaltijden en de box was voor twee personen. De bezorging was op dinsdag. Je krijgt van te voren een mail met informatie en een sms als de bezorger komt. Ideaal.

Box HF
Hallo Hello Fresh!

Je zet gewoon het hele pakket in de koelkast en bent klaar! De doos is trouwens van karton en kun je dus recyclen. Direct vielen me de verse groenten op. Je krijgt gewoon zin om te koken!

Tijd om te koken

In de grote envelop zitten o.a. een boekje, extra informatie en drie receptkaarten. Deze kaarten heb ik naderhand gewoon bewaard. In je account op Hello Fresh kun je de recepten ook opslaan en terugvinden. Tijd om te koken!

Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes, udonnoedels, zelfgemaakte woksaus en gebakken ei

maaltijd 1
Maaltijd 1

Een snelle curry met broccolirijst en garnalen

Maaltijd 2
Maaltijd 2

Rigatoni in paddenstoelenroomsaus met gebakken witlof

Maaltijd 3
Maaltijd 3

Mijn mening

Tijdens het koken kreeg ik heel veel inspiratie en ideeën om bijvoorbeeld een gerecht anders te maken. Wanneer je even geen inspiratie meer hebt, dan is een box van Hello Fresh echt ideaal.

De service van Hello Fresh vond ik erg goed. Je wordt goed op de hoogte gehouden van het bezorgproces. De box ziet er stijlvol uit en de maaltijdzakken zien er mooi uit. Je krijgt zin om te koken. De receptkaarten zijn duidelijk. Toch waren er kleine dingetjes die niet klopten, zoals bijvoorbeeld het bewaren van een beetje kokosmelk voor het einde. Je ziet dit pas op het einde staan en dan heb je de kokosmelk bij de vorige stappen al toegevoegd.

Ik vind het goed dat je kunt aan geven voor hoeveel personen je kookt. Dit bespaart je geld en je gaat voedselverspilling tegen. Soms vond ik het alleen een beetje weinig en dacht ik: je moet met zijn tweeën niet veel honger hebben of grote eters zijn.

Wat ik ook goed vond, is dat er soms staat aan gegeven hoe je een gerecht kunt aanpassen. Bijvoorbeeld: let je op je zoutinname dan kun je de sojasaus halveren.

Je krijgt wel waar voor je geld. Je krijgt verse groenten, vlees en vis. Voor het gerecht van bijvoorbeeld de curry met garnalen zou ik ongeveer 15 euro in totaal kwijt zijn (bij Jumbo). Ik vind de prijs kwaliteit verhouding goed. Zou ik nu elke week een box nemen? Nee dat vind ik te veel van het goede. Voor speciale gelegenheden of om inspiratie op te doen vind ik het echt een aanrader!

Ik heb genoten van de Hello Fresh box en ik vond het heerlijk en uitdagend om iets anders te koken dan normaal.

Liefs,

Veronique

*Deze box van Hello Fresh heb ik gekregen van een Instagramvolger.

*Dit artikel is geen samenwerking met Hello Fresh, maar gewoon mijn creatieve ingeving!

*Meer weten over Hello Fresh? Ga dan naar de site van Hello Fresh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge