Recensie: Volg me – Joyce Spijker

Volg me

Het artikel over de boekpresentatie van Volg me van Joyce Spijker staat al online. Nu heb ik de recensie van deze spannende thriller voor je. Lees je mee?

Het verhaal van Volg me

Dit staat op de achterkant van ‘Volg me’:

Claire Kant is een hardwerkende influencer en bouwde dankzij manager Thomas in korte tijd een droomcarrière op. Op beeld lijkt haar leven een sprookje, maar achter de schermen gaat een schrijnende werkelijkheid schuil en legt haar verslechterende gezondheid een bom onder haar succes.

Thomas de Bruijne ontwikkelde dankzij paradepaardje Claire en de dubieuze financiële hulp van zakenpartner Reinier zijn talent agency tot het meest gewilde influencersbureau van Nederland. Maar nu Claires gezondheid opspeelt, moet hij verder gaan dan ooit om de droom te blijven verkopen.

Joelle Lammerstee is een documentairemaker en stelt de waarheid boven alles. Ze keurt de bewerkte wereld van influencers geen blik waardig tot haar baan op het spel staat en een docu over Claire haar kan redden. En niet alleen dat. In haar zoektocht naar de waarheid heeft ze een verborgen agenda. Hoe goed kennen we onze naasten? Wat is de echte waarheid in de wereld van influencers en filters?

Mijn mening

‘Volg me’ begint heel spannend en je hebt geen idee waar het heen gaat. Direct hangt er een beklemmende sfeer in het boek.

Het is een modern verhaal met ‘moderne’ verschijnselen, zoals influencers. Het verhaal laat je nadenken over de wereld van influencers en sommige dingen zullen je ogen openen. Het verhaal voelt heel realistisch. Ik denk wel dat het niet bij ieder bureau zo gaat als in het verhaal. Dit is mijn kanttekening bij het verhaal.

Dit boek werd ook gemaakt met behulp van de volgers van Joyce Spijker. Op Instagram deelde zij een aantal polls en uit die resultaten kwamen bepaalde wendingen. Dit vond ik erg origineel.

De verschillende personages passen goed bij elkaar en zijn zo verschillend. Sommige personages mag ik direct niet. Je voelt aan alles de onzekerheid van Claire. Het is schrijnend.

Halverwege ‘Volg me’ klampt het verhaal zich aan je vast en dan moet het uit. Het einde is verrassend en het plot is intrigerend.

Joyce durft in dit boek bepaalde onderwerpen aan te snijden. Daar is lef voor nodig. Ik kan niet te veel zeggen, want dan verklap ik iets.

Volg me is verrassend, intrigerend en gruwelijk spannend!

Liefs,

Veronique

*Dit boek is geen recensie-exemplaar.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge