Recensie: Wat als? – Shari Low

Cover van Kobo

Een tijdje geleden las ik Wat als? van Shari Low. Een verhaal dat leest als een romantische comedy. Er gebeurt heel veel in en er zit de nodige humor in. In mijn recensie vertel ik je graag meer over dit verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Wat als?

1999. Carly Cooper is dertig jaar en single, nadat ze vijf-en-een-halve keer verloofd is geweest met zes verschillende mannen. En dus begint ze zich serieus af te vragen of ze haar Mr. Right misschien voor het altaar heeft laten staan. Ze besluit haar baan, vrienden en leven achter zich te laten om op zoek te gaan naar alle mannen van wie ze ooit gehouden heeft. Dat is echter nog niet zo makkelijk in 1999, zonder Facebook, Google, smartphones en 4G-internet.

Haar ware moet ergens rondlopen, maar kan Carly hem vinden? En wat als hij geen seconde meer heeft gedacht aan die ene ex-vriendin die hem ooit heeft afgewezen?

Mijn mening

‘Wat als?’ heeft een vrolijke cover. Shari Low heeft een duizelingwekkende snelle stijl. Het is vlot en overdreven met de nodige humor. Ik heb soms heel hard gelachen.

Het tempo in deze feelgood ligt heel hoog en daar moest ik even aan wennen. Het is 1999 en dat is een leuke invalshoek. Tegenwoordig zoek je even iemand op social media op, even gluren wat er van die persoon geworden is. In 1999 gaat dat natuurlijk niet. Er zijn geen smartphones en social media. Carly moet dus letterlijk op zoek gaan naar de mannen van wie ze gehouden heeft.

Door de verschillende mannen krijg je een beeld van Carly. Elke man is eigenlijk een los verhaal. Hierdoor kan het als heel veel aan voelen. Het tweede deel in het verhaal is anders en dat vind ik leuk. Het is een toffe tegenhanger.

Het verhaal is net een romantische komedie. Het maakt je vrolijk! De vraag “wat als…” is na dit verhaal nooit meer hetzelfde.

Wat als? leest als een romantische komedie!

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol of BrunaOok te lezen via Kobo Plus!

Liefs,

Veronique

Bedankt Kobo voor deze A Kobo Original!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Gegevens van Wat als?

Auteur: Shari Low
ISBN e-book: 9781774539057 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge