Recensie: Wat de zee vertelt – Julia Drake

Wat de zee vertelt

Van Uitgeverij Moon kreeg ik het mooie boek Wat de zee vertelt van Julia Drake. Het boek kwam op een bijzondere wijze binnen en de cover trok direct mijn aandacht. Ik vertel je in mijn recensie meer over deze Young Adult. Lees je mee?

Het verhaal van Wat de zee vertelt

Dit staat op de achterkant van ‘Wat de zee vertelt’:

De leden van de familie Larkin zijn niet alleen enorme geluksvogels, ze zijn bovenal doorzetters. Of tenminste, dat is wat de lange, grappige en muzikale Violet en haar briljante, gevoelige broertje Sam altijd verteld werd. Toen het schip Lyric bij de kust van Maine zonk en alle passagiers verdronken, was hun betovergrootmoeder Fidelia de enige die wist te overleven. Ze zwom naar de kust, werd ter plekke verliefd en stichtte het dorpje Lyric. Rampen lijken de familie echter te achtervolgen. Zo blijft Violet uit de bocht schieten door met de verkeerde mensen te feesten, en tot overmaat van ramp doet Sam op een mooie zomerdag een zelfmoordpoging.
Terwijl Sam behandeld wordt, wordt Violet naar Lyric gestuurd. Wanhopig overweegt ze hoe ze de situatie recht kan zetten, en slechts één oplossing borrelt naar boven: ze moet en zal het scheepswrak vinden waar Sam en zij over fantaseerden toen ze kinderen waren.
De plaatselijke amateurgeschiedkundige Liv Stone schiet haar te hulp bij de jacht naar het wrak. Liv, met haar sprankelende intelligentie en waakzame grijze ogen, ontwaakt iets in Violet wat ze niet eerder heeft gevoeld. Of ze de Lyric zullen vinden of niet, de reis die Violet maakt en de inzichten die ze onderweg opdoet, zouden zomaar het begin van haar redding kunnen zijn…

Mijn mening

Ik ben verliefd op de stijl van Julia Drake. Vanaf de eerste pagina was ik in de ban van de prachtige stijl. De stijl is luchtig, sprankelend en dynamisch.

Het verhaal begint een tikkeltje chaotisch. Daarna is het, mede dankzij de stijl, een dynamisch verhaal over zoeken naar jezelf, seksualiteit, verslaving en depressie. ‘Wat de zee vertelt’ is een mooi verhaal over een bijzondere broer-zus relatie. De thema’s in dit boek zijn prachtig uitgewerkt.

De cover is fantastisch. Hij is zo mooi en past bij de mystieke, dynamische sfeer van het boek.

Een mooie rol is weggelegd voor de broer van Violet. Julia Drake werkt de relatie heel erg mooi uit. Je leert Violet en Sam kennen door de verhalen van Violet. Terwijl Sam zelf niet vaak voor komt in het verhaal.

Het is een gewoon een prachtig verhaal. Het is een young adult contemporary. Dit is, volgens mij, mijn eerste kennismaking met dit bijzondere genre. Julia Drake durft een eigentijds verhaal neer te zetten.

Wat de zee vertelt is sprankelend, dynamisch en luchtig. Toch is er aandacht voor heftige thema’s als seksualiteit, verslaving en depressie.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Moon voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge