Recensie: Winter in Schotland – Sarah Morgan

Winter in Schotland

Sarah Morgan is een van mijn favoriete schrijfsters en toen ik het persbericht las over Winter in Schotland was ik direct enthousiast. In mijn (enthousiaste) recensie lees je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van Winter in Schotland

Dit staat op de achterkant van ‘Winter in Schotland’:

Workaholic Hannah weet dat ze onmogelijk de rest van haar leven vakanties met haar familie kan vermijden. Alleen heeft ze naast hun hooggespannen verwachtingen nu ook stress vanwege het grote geheim dat ze sinds kort met zich meedraagt.
Huismoeder Beth zit in een persoonlijke crisis. Het enige wat zij van kerst verwacht is tijd om te besluiten of ze weer aan het werk zal gaan. De bedoeling was echter dat haar familie voor ontspanning zou zorgen, en niet het tegendeel!
Posy vraagt zich af of ze wel haar “beste leven’ leidt, maar durft niet te veranderen uit loyaliteit jegens haar ouders. Tot haar nieuwe buurman Luke de rust komt verstoren…
In de koude Schotse Hooglanden droomt Suzanne McBride van de perfecte kerst met haar drie totaal verschillende dochters. Maar zullen ze een hele vakantie met elkaar overleven? Suzanne zal moeten vertrouwen op de kracht van familiebanden om haar dochters weer bij elkaar te krijgen.

Mijn mening

Kennelijk heb ik iets met boeken over zussen. In ‘Winter in Schotland’ staan de drie zussen Hannah, Beth en Posy centraal. De chemie tussen de verschillende zussen is herkenbaar voor iemand met een broer of zus. Ze zijn alledrie verschillend en dat maakt de interactie tussen de drie erg leuk (en onvoorspelbaar). Je leert elke zus goed kennen en je kunt ze eigenlijk direct doorgronden. Langzaam sluit je ze in je hart.

Het is een heerlijk romantisch verhaal, maar niet te zoetsappig. Daarnaast zit er nog een diepere laag in het verhaal. Hierdoor krijgt het meer diepgang.

Het is een typisch verhaal van Sarah Morgan. Je herkent haar fijne stijl en gevoel voor romantiek en mooie locaties. Ze neemt je mee naar het koude, mooie, winterse Schotland. Je verliest jezelf in de kou, het verhaal en de warmte van de personages.

De cover past precies bij de sfeer in het verhaal. Het is precies wat je verwacht en misschien een tikkeltje voorspelbaar, maar dat stoort niet. Door dit verhaal krijg je zin in kerst!

Zoek je nog een mooie romantische feelgood? Dan is dit echt een aanrader!

Winter in Schotland is romantisch. Je krijgt zin in kerst!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor dit boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge