Recensie: De derde kogel – R.J. Ellory

Afbeelding van Uitgeverij De Fontein
Afbeelding cover van Uitgeverij De Fontein

Toen ik het persbericht van Uitgeverij De Fontein over De derde kogel van R.J. Ellory las, was ik direct enthousiast. De insteek van het verhaal maakte me nieuwsgierig. In mijn recensie lees je meer. Lees je mee?

Het verhaal van De derde kogel

Dit staat op de achterkant van ‘De derde kogel’:

Op 22 november 1963 werd John F. Kennedy vermoord in Dallas, Texas. Maar stel dat de kogel had gemist? In deze what if-roman leeft JFK en staat hij aan de vooravond van een tweede termijn als president.

Fotojournalist Mitch Newman heeft twijfels bij de vermeende zelfdoding van zijn ex-verloofde Jean. Zij was bezig met een groot onderzoek naar de handel en wandel van JFK, een onderzoek dat zo dicht bij de waarheid kwam, dat het haar fataal werd. Mitch is vastbesloten haar werk voort te zetten, al betekent dat dat hij goed bewaakte geheimen over de machtigste personen van het land aan de kaak moet stellen.

Mijn mening

De insteek van dit verhaal is heel origineel. Stel dat JFK niet werd vermoord, maar hij overleefde de aanslag. Hoe zou de geschiedenis dan eruit zien? Een interessante vraag met een interessant antwoord van R.J. Ellory.

Iedereen kent het historische moment van de dood van Kennedy. R.J. Ellory herschrijft de geschiedenis op een mooie manier. Het is daarnaast ook nog geloofwaardig.

De gemoedelijke stijl van Ellory neemt je mee naar de jaren 60. Het is een mooie roman met een bepaalde onderhuidse spanning. Tijdens het lezen roept het vragen op, maar alles wordt beantwoord. Het tempo is rustig, maar niet traag.

Er zijn twee verhaallijnen en deze lijken mijlenver van elkaar te liggen. Op een bepaald moment komen ze op een mooie manier bij elkaar. Alles valt dan op zijn plek. Fictie en realiteit liggen dan heel dichtbij elkaar.

Je moet wel van politieke spelletjes houden. In dit verhaal komen nogal wat politieke intriges voorbij.

De derde kogel is een intrigerende roman waarbij fictie en realiteit met elkaar verweven.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij De Fontein voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge