Recensie: Toen ik dood was – Loes den Hollander

Toen ik dood was

Ik las pas één boek van Loes den Hollander. Toen ik dood was werd mijn tweede. En wat een spannende thriller! Hemeltje. In mijn recensie vertel ik je snel meer over dit spannende boek. Lees je mee?

Het verhaal van Toen ik dood was

Dit staat op de achterkant van ‘Toen ik dood was’:

Maryan Brandhorst is verbijsterd als haar man Floris na tien jaar huwelijk wil scheiden. “Liefde komt, liefde gaat. That’s life,’ is zijn simpele verklaring. Maar algauw komt Maryan erachter dat hij haar verlaten heeft voor een andere vrouw.
Ook Thaïs Brederode en haar man Tony gaan uit elkaar. Hoewel Tony beweert dat er geen ander in het spel is, ontdekt Thaïs dat zij eveneens bedrogen is.
Dan verdwijnen beide mannen spoorloos en krijgen Maryan en Thaïs nog een klap te verwerken: het dubbelleven van Floris en Tony gaat verder dan ze gedacht hadden…

Mijn mening

Loes den Hollander wordt de thrillerkoningin genoemd en nu snap ik waarom. ‘Toen ik dood was’ was zo goed! Ik heb genoten van dit spannende boek.

In het verhaal zit enorm veel vaart. De hoofdstukken zijn kort en verdeeld over de verschillende personages. Hierdoor ligt het tempo heel hoog. Het lijkt wel een hogesnelheidstrein. Soms duizelde het me.

De verschillende delen worden vanuit de verschillende personages beschreven. Deze delen zijn kort, maar genoeg om je nieuwsgierig te maken. Je leert de personages goed kennen en in je hoofd maak je verbindingen tussen de personages. Loes den Hollander zet je subtiel op allerlei dwaalsporen.

Loes heeft een hele fijn stijl. De luchtige manier waarop zij gruwelijke dingen beschrijft, is zo goed. Soms is het wel een tikkeltje kort door de bocht of erg makkelijk.

De titel is ontzettend goed gekozen. Wanneer je de titel kunt verklaren, valt alles langzaam op zijn plek. De spanning in deze thriller is zinderend.

Toen ik dood was is een ontzettend spannende thriller met een hoog tempo.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij De Crime Compagnie voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

3 Replies to “Recensie: Toen ik dood was – Loes den Hollander”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge