Recensie: Winterwater – Susanne Jansson

Toen ik over de thriller Winterwater van Susanne Jansson las, intrigeerde het verhaal me. Ik besloot Uitgeverij Cargo te mailen en ik mocht het boek ontvangen en recenseren. In mijn recensie vertel ik je meer over dit spannende boek. Lees je mee?

Het verhaal van Winterwater

Hier gaat ‘Winterwater’ over:

Op steeds dezelfde dag in januari verdwijnt een jong kind in de golven.
Welk gruwelijk geheim verbergt het water?

Martin, zijn vrouw Alexandra en hun twee jonge kinderen zijn net verhuisd naar het oude zomerhuis van de familie, op een afgelegen eiland voor de kust van Zweden. Als Martin daar zijn driejarige zoon Adam een paar minuten uit het oog verliest om de telefoon op te nemen, is het jongetje verdwenen. Hij vindt alleen nog het rode emmertje waarmee Adam speelde, dobberend in de zee.

De politie concludeert dat Adam is verdronken en sluit het onderzoek. Martin belandt in een diepe depressie en zondert zich steeds verder af van zijn gezin, verteerd door schuld. Dan vindt hij op de zolder van het huis een mysterieus logboek waarin melding wordt gemaakt van andere kinderen die in het huis woonden en hun dood vonden in de zee. Allemaal op dezelfde dag in januari, maar met tientallen jaren ertussen. Martins hoop dat Adam nog leeft wordt aangewakkerd en hij gaat op zoek in de kleine, afgezonderde gemeenschap.

Mijn mening

‘Winterwater’ is een intrigerende thriller. Je voelt de kou bijna van de pagina’s spatten.

Het verhaal begint op een bijzondere manier. Het lijkt wel poëzie en het is alsof de stijl van Susanne Jansson beter bij een roman past. Schijn bedriegt: het past perfect bij dit verhaal. Het is met geen andere thriller te vergelijken. Het is zo origineel.

Er zitten genoeg tempowisselingen in het verhaal. Soms lijkt de tijd iets te snel te gaan en een ander moment valt het verhaal een beetje stil. Het voelt echter allemaal niet onnatuurlijk. Er is geen plek voor extra zijsporen of details. Dit maakt het een prettig leesbare thriller.

‘Winterwater’ heeft ogenschijnlijk een eenvoudig plot, maar het is toch verrassend. Je zult verrast zijn.

De titel is goed gekozen en de cover past er goed bij. Het maakt je nieuwsgierig naar het verhaal. Het is een bijzondere, winterse thriller!

Winterwater is een bijzondere, winterse thriller. Je voelt de kou bijna van de pagina’s spatten!

Benieuwd naar deze thriller? Morgen start de Veronique’s Boekenhoekje Feestmaand om de maand december te vieren. Ik trap af met een toffe winactie waarbij je kans maakt op dit boek. Houd mijn blog dus in de gaten voor deze actie en meer toffe acties!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Cargo voor het boek!

*Je kunt het boek bij de lokale of online boekhandel kopen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Winterwater

Auteur: Susanne Jansson
Uitgever: Uitgeverij Cargo
ISBN ebook: 9789403111612 
Prijs ebook: €9,99
ISBN paperback: 9789403106618 
Prijs paperback: €20,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge