Recensie: Zonnewereld, Schaduwwereld – Paul Kater

Cover ZonnewereldVan Paul Kater mocht ik zijn nieuwste boek Zonnewereld, Schaduwwereld lezen. De cover vind ik fascinerend en past perfect bij het verhaal. De andere boeken van Paul Kater heb ik verslonden, dus ik was benieuwd naar dit verhaal.

 

 

Het verhaal

Aan een groepje mensen wordt gevraagd om mee te helpen monsters te vangen. De mensen gaan akkoord en komen daarmee in een ongelofelijk avontuur terecht. De strijd tegen het onheil uit de Schaduwwereld is een gevaarlijk reis vol ontvoeringen, gevaar, monsters en vreemde wezens.

*Ik ga niet meer verklappen van het verhaal, want dan is het verrassingseffect weg. 

Mijn mening

In eerdere boeken kwam de schrijfstijl van Paul Kater goed tot zijn recht. In dit boek is dit wederom het geval. Het is beeldend geschreven en dit komt vooral tot uiting bij de beschrijving van de vreemde wezens. Hier komt de fantasie van Paul  tot leven. De vreemde wezens zijn goed uitgedacht en zijn heel gedetailleerd beschreven. De combinatie van beide werelden (Zonnewereld en Schaduwwereld) is heel goed gedaan. Het is een combinatie die logisch en niet raar is.

In het begin is het even zoeken waar het verhaal naar toe gaat en mis je het hoofdverhaal. Wanneer er een doel in het verhaal komt, komen alle eindjes bij elkaar. De reden voor dit speciale begin is dan duidelijk.

Het verhaal is interessant en goed bedacht. De personages zijn intrigerend en de karakters worden beetje bij beetje onthuld.

Zonnewereld, Schaduwwereld is een verhaal vol fantasie en goede beschrijvingen!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Paul Kater voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie is hier te vinden. *Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge