Recensie: Zwaluwdans – Jet Nijland

En de Feelgoodboekenweek op mijn blog is begonnen! Vandaag heb ik de recensie van Zwaluwdans van Jet van Nijland voor je. Droom weg naar Sevilla. Lees je mee?

Het verhaal van Zwaluwdans

Sevilla, een kleurrijke stad, een dansende zwaluw en een verboden liefde… Als Elisa na bijna dertig jaar een mysterieuze brief krijgt van haar Spaanse vader, komt haar leven volledig op zijn kop te staan. Er staat in dat ze een huis in Sevilla erft. Ze laat haar saaie bestaan in Nederland achter zich en vertrekt naar de stad van palmbomen, paleizen en de flamencomuziek. Daar komt ze meer te weten over de onvoltooide liefdesgeschiedenis van Nando en Neva. Ze werden verliefd op elkaar tijdens de Spaanse Burgeroorlog, maar hun status en de politieke verdeeldheid maakten hun toekomst onmogelijk. Kan hun liefde de haat en de verdeeldheid alsnog overwinnen?

Mijn mening

De cover van ‘Zwaluwdans’ is zo mooi. Hij is zomers en je waant je echt even in Sevilla. Het verhaal versterkt de sfeer van de cover.

De opmaak van het binnenwerk vond ik minder. Er was heel veel wit aan de zijkanten van de tekst. Dit vond ik in het begin een beetje irritant lezen.

Vanaf de eerste pagina voel je de warme zon en hoor je de Flamencomuziek. Jet Nijland weet op een subtiele manier de sfeer vast te leggen. Het is een verhaal vol liefde, verdriet en het verschil in klassen. Het verhaal deed me ergens denken aan ‘De Zeven Zussen’. Het heeft dezelfde sfeer vind ik. Ik ben gek op het eerste deel van die serie en dit gevoel kreeg ik ook bij ‘Zwaluwdans’.

Soms is het onduidelijk vanuit welk perspectief (personage) je leest. Het voelde dan onnatuurlijk als ik de gedachten van een ander personage wist. De stijl van Jet Nijland is fijn en warm.

‘Zwaluwdans’ is een heel fijn verhaal met een lekkere sfeer. Daarnaast is het ook een mooi verhaal met veel emoties. Halverwege heeft het verhaal me helemaal en ben ik onder de indruk. Het is zo hartverwarmend. Aan het einde valt alles op zijn plek. Het verhaal klopt gewoon!

Ik ben benieuwd naar meer van Jet Nijland!

Zwaluwdans is hartverwarmend!

Meer lezen?

Benieuwd naar meer over dit verhaal? Vanmiddag komt er een interview met Jet Nijland online! Je leest dan alles over het schrijfproces. Zie ik je dan?

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Liefs,

Veronique

Bedankt Jet Nijland voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Zwaluwdans

Auteur: Jet Nijland
Uitgever: Uitgeverij Ellessy
ISBN paperback:  9789464490589 
ISBN e-book: 9789464490596   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge