Serie Sunday #1: Vuurstorm – Pepper Kay

Serie sundayIn ‘Serie Sunday’ lees ik een boekenserie en bespreek ik elke maand één boek. De komende drie maanden lees en bespreek ik de drie boeken van de serie rondom Kit Guardner van schrijfster Pepper Kay. Bedankt Futuro Uitgevers voor de boeken van de serie van Pepper Kay. Vandaag bespreek ik het boek Vuurstorm van Pepper Kay. 

Het verhaal

Vuurstorm is het derde deel van de Kit Guardner-reeks. Interstellair privédetective Kit Guardner stort zich in een reeks gebeurtenissen. Ze krijgt te horen dat Cheche, een IGIA-agente,  wordt vermist. Kit gaat op zoek naar haar, maar komt in een heel nieuw avontuur terecht. Er spelen kwesties die het daglicht niet kunnen verdragen. Ze moet de confrontatie aangaan met de gevreesde Landataren. Zij zijn het meest gevreesd van alle galactianen in het universum. Ze komt achter de geheime agenda van de Landataren en komt in de duistere wereld van neurogaming terecht.

Mijn mening

Dit is het derde deel van de serie en er waren verwijzingen naar andere delen in het boek. Toch is het boek goed los te lezen. Het voelde allemaal heel vertrouwd en het was alsof ik Kit al jaren kende (dit was het eerste boek dat ik van haar las). Pepper Kay heeft een aangename schrijfstijl. De snelheid van het verhaal bouwt zich in rap tempo op, maar je hoeft geen moeite te doen om het bij te houden. Er komen vragen bij je op, maar de antwoorden komen vanzelf.

Er gebeurt zoveel in het boek! Elke gebeurtenis wordt overtroffen door de volgende gebeurtenis. Alles wordt uit de kast getrokken. Soms een tikkeltje ongeloofwaardig, maar toch knaagt er het gevoel “het kan wel…” Het boek heeft ook een menselijke kant en je leeft intens mee. Er is ruimte voor je eigen verbeeldingskracht en je kan het zelf invullen. Heel fijn!

Heb ik al geschreven over Kit? Deze vrouw… is geweldig. Wauwie! Ik ben overrompeld. Een powervrouw eerste klas met een leuk karakter.

Ik moest even inkomen in het aantal rassen en wie wie was. Maar het wende heel snel. Soms was het een tikkeltje grof geschreven, maar mij stoorde het niet.

Ik ben heel benieuwd naar Doodvonnis. Dat is het volgende deel in de Kit Guardner-reeks. Tot volgende maand!

Las jij al eens eerder boeken van Pepper Kay?

Liefs,

Veronique

*Bedankt Futuro Uitgevers voor het boek.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Koop hier de boeken uit het artikel:
Boeken algemeen

2 Replies to “Serie Sunday #1: Vuurstorm – Pepper Kay”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge