Maand van de Geschiedenis #3: Boeken & geschiedenis

Deze maand staat mijn blog in het teken van de Maand van de Geschiedenis. Vorige week schreef ik al over mijn liefde voor de geschiedenis. Vandaag vertel ik meer over boeken waarin geschiedenis een grote speelt.

Historische romans

In het genre ‘historische roman’ speelt de geschiedenis een grote rol. Meestal speelt het verhaal zich af in een andere tijd dan nu en zijn er hele andere gewoontes. Een aanrader is het boek Fameuze dames van Cato van Aa. De boeken van de uitgeverij Ambo/Anthos hebben een mooie lijn historische romans. Een van de boeken is Nachtblauw van Simone van der Vlugt.

Stripboeken

Ook de bekende stripboeken Van nul tot nu hebben als thema de geschiedenis. In elk stripboek wordt een tijdperk van de geschiedenis uitgelegd.

Kinder- en jeugdboeken

Een van de bekendste kinderboeken met als thema geschiedenis is Kruistocht in spijkerbroek van Thema Beackman. De film keek ik een paar keer en het boek vond ik geweldig. De boeken van Simone van der Vlugt zijn ook aanraders!

Bekende boeken

Een van de bekendste boeken is Het Achterhuis van Anne Frank. Ik las dit boek voor mijn literatuurlijst en het raakte me. Een ander boek is De aanslag van Harry Mulisch. Maar ook Het behouden huis van W.F. Hermans is een bekende.

Heb jij nog aanraders?

Liefs,

Veronique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge