Wat stond er op mijn literatuurlijst?

Random

Het is al een paar jaar geleden dat ik eindexamen HAVO deed. Voor het vak Nederlands moest ik allerlei boeken lezen. Je had de verplichte boeken en de vrije keuze uit een lijstje boeken. Hieronder een lijstje van mijn boeken die ik las voor mijn mondeling Nederlands. Naast boeken had ik ook nog een aantal gedichten en korte verhalen. Er was ook een middeleeuws verhaal over De Vos van Reynaerde.

Verplichte boeken

Het behouden huis- W.F. Hermans

Dit boek vond ik in mijn eindexamenjaar helemaal niks. Het was lastig en paste absoluut niet bij de denkwijze van een tiener. Maar tegenwoordig waardeer ik het des te meer. Het is een klassieker voor op je lijst.

De eetclub- Saskia Noort

Later is van dit boek een film gemaakt. Het is een boek vol intriges en geheimen. Dit was een lekker boek om te lezen voor je lijst.

Knielen op een bed violen- Jan Siebelink

In 2016 kwam van dit boek de film uit. Dit boek was een absolute opgave om te lezen voor mijn lijst. Het was een bijzonder boek.

Vrije keuze

Het achterhuis- Anne Frank

Voor mijn lijst wilde ik heel graag Anne Frank lezen. Ik las dit boek al vaker en vond het een mooi boek. Het is zo persoonlijk en aangrijpend.

Erik of het kleine insectenboek- Godfried Bomans

Dit was mijn favoriet van de lijst. Vroeger zag ik de film en las ik het boek. Het was een eer om dit boek te mogen lezen.

Welke boeken heb jij gelezen voor je literatuurlijst?

Liefs,

Veronique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge