Recensie: Hemelsblauwe jas – Nicolle van den Hurk

Hemelsblauwe jas Op Twitter won ik bij uitgeverij Karmijn het boek Hemelsblauwe jas van Nicolle van den Hurk. Ik had het boek al vaker voorbij zien komen en ik was heel nieuwsgierig naar de binnenkant. Het is een boek met gedichten en mooie illustraties.

 

Over het boek

Het is een prentenboek met mooie gedichten van Nicolle van den Hurk. De gedichtjes snijden bijzondere onderwerpen aan, zoals dwangneurose en verdriet. Nicolle van den Hurk maakte ook de illustraties bij de gedichtjes.

Mijn mening

Ik zag dit mooie prentenboek al vaker voorbij komen. Mooie illustraties kunnen mij altijd blij maken en de illustraties in dit boek zijn prachtig. Ze zijn kleurig en vol fantasie. De kleur blauw speelt een mooie rol in dit boek. Mijn lievelingskleur is blauw en in dit boek zit genoeg blauw verstopt. Helemaal mijn ding dus!

Een gedichtje vond ik prachtig en ik was geraakt door de eenvoud en de emoties die het losmaakte bij mij. Het gedichtje heet Tranen. Ik ga het hier niet neerzetten (daarvoor moet je het prentenboek lezen), maar de mooiste zin vond ik deze:

“Komt dat omdat verdriet vanbinnen zit en stroomt het met je tranen weg?”

De emotie achter het gedicht raakte me nog het meest. Het deed me denken aan mezelf en soms vraag ik mij af waarom ik moet huilen. Een mooi eenvoudig gedichtje vol emoties.

Eigenlijk zitten alle gedichtjes vol emoties. Dit boek krijgt een mooi plekje in mijn boekenkast.

Wat is jouw favoriete gedichtje?

Liefs,

Veronique

*Bedankt uitgeverij Karmijn voor het boek.

2 Replies to “Recensie: Hemelsblauwe jas – Nicolle van den Hurk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge