Recensie: Verborgen verleden – Els Ruiters

Op mijn e-reader kwam ik het boek Verborgen verleden van Els Ruiters tegen. Het verhaal prikkelde me en ik was benieuwd naar de afloop. Het is een boek met een interessant verhaal en de schrijfstijl van Els Ruiters sprak me vanaf het begin aan.

Het verhaal

Het verhaal gaat over rechercheur Ava van Amstel. Ze werkt samen met collega Rob Welsman. Samen krijgen ze een bizarre zaak; er zijn menselijke resten gevonden in een tuin in Valenberg. Het is een raadselachtig sterfgeval. De identiteit achterhalen blijkt een hele klus, want het lichaam heeft twintig jaar onder de grond gelegen. Waarom is het daar begraven? En wie heeft het gedaan?

Ava probeert het mysterie te ontfutselen, maar tegelijkertijd wordt ze ingehaald door haar eigen verleden…

Mijn mening

Het verhaal sprak me enorm aan. Mijn gedachten gingen met me op de loop over de afloop. En dat is goed! De schrijfstijl van Els had me vanaf de eerste pagina. De proloog is enorm goed in elkaar gezet. Je wil door lezen. Je moet door lezen. De perspectiefwisselingen vond ik erg fijn. Je ziet een zaak van verschillende kanten en toch weet je niet alles. Je puzzelt zelf mee naar de dader en dat maakt het boek spannend. De cursieve teksten maken het verhaal interessant en zetten je meerdere malen op een dwaalspoor. De opbouw van het verhaal is fenomenaal.

Dit boek is deel 2 van de serie rondom Ava van Amstel. Deel 1 heet Geraakt. Het boek is goed te lezen als losstaand deel. Toch zijn er subtiele verwijzingen die ik niet kon plaatsen. Waarschijnlijk heb je dit niet als je deel 1 eerst leest. Daarnaast ergerde ik me soms aan Ava. Ik kon haar niet peilen en vond haar soms erg bot naar anderen toe. Toch ga je een beetje van haar houden…

De subtiele nieuwsgierigheid die wordt opgewekt tijdens het lezen, is heel goed gedaan. Je wil het boek niet meer weg leggen.

Heb jij een boek dat je niet meer weg kon leggen?

Liefs,

Veronique

*Verborgen verleden is onderdeel van de serie rondom Ava en Rob. Deel 1 heet Geraakt en deel 2 heet Bloedverwanten.

*Meer informatie over recensies is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

2 Replies to “Recensie: Verborgen verleden – Els Ruiters”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge