Recensie: Kamer 305 – Yvonne Franssen

Kamer 305

Van Futuro Uitgevers kreeg ik een ongecorrigeerd leesexemplaar van Kamer 305 van Yvonne Franssen. Ik mocht het boek lezen voor het in de winkels lag. Hoe tof?! Wat vond ik van deze nieuwe thriller? Je leest het in mijn recensie!

Het verhaal van Kamer 305

Dit staat op de achterkant van ‘Kamer 305’:

“Pas na tweeën ’s middags werd ik weer wakker. Mijn hele wezen schreeuwde om Martijn, maar hij had niets meer van zich laten horen en wat zou ik moeten zeggen? Toch graai ik nu met wild kloppend hart naar mijn telefoon. Het appje is echter van Corine.
Hoe lang moet ik mijn nieuwsgierigheid nog bedwingen? Serieus Kim, ik maak me zorgen. Wat is er aan de hand?
Wat is er aan de hand? Absoluut een goeie vraag. Dat zou ik ook wel willen weten. Het lijkt er sterk op dat mijn minnaar zijn vrouw heeft vermoord, mijn echtgenoot heeft geprobeerd mijn moeder te vermoorden en ik ben bang dat een van mijn cliënten onderweg is om mij te vermoorden. Meer niet. Niets om je zorgen over te maken.”
In de literaire thriller ‘Kamer 305’ raken de levens van Kim en Eva met elkaar verstrengeld tijdens hun huiveringwekkende zoektocht naar het motief achter enkele mysterieuze moorden.

Mijn mening

Deze thriller is, denk ik, één van de beste thrillers van 2019. Wat zit dit verhaal meesterlijk in elkaar!

Yvonne Franssen heeft een goede stijl. Daarnaast is het plot van ‘Kamer 305’ heel sterk. Je hebt geen idee hoe het zit. In je hoofd probeer je lijntjes te maken, maar je wordt op het verkeerde been gezet. Het moment dat alles in elkaar valt, is heel goed. Je staat versteld! Het einde is fenomenaal. (Meer verklap ik lekker niet!)

In het begin is het heel even wennen aan de namen van de personen en hoe de personen ten opzichte van elkaar staan. Als je dit door hebt, dan leest het verhaal als een trein. Daarnaast zorgen de korte hoofdstukken ook voor vaart. De korte hoofdstukken zijn geschreven vanuit verschillende personen (de namen staan boven de hoofdstukken). Soms werkte dit echter afleidend. Dan zat ik in het verhaal van de ene persoon en dan ging je alweer door naar de volgende.

Er zit een bepaalde sudderende spanning in het verhaal. De personages zijn interessant en zorgen voor een herkenbaarheid bij de lezer. Hierdoor komt de thriller heel dichtbij. Ben je gek op thrillers? Dan is ‘Kamer 305’ ideaal voor jou!

Kamer 305 zit meesterlijk in elkaar! Gewoon lezen dit boek!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Futuro Uitgevers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge