Recensie: Quotum – Marloes Morshuis

Quotum

Van uitgeverij Lemniscaat kreeg ik het persbericht over Quotum van Marloes Morshuis. Ik was direct enthousiast over de geweldige vormgeving van dit jeugdboek. Het is weliswaar een jeugdboek, maar ben je gek op boeken als ‘De Hongerspelen’ (The Hunger Games) en ‘Divergent’, dan past dit boek bij jou. Ik vertel je graag meer over dit bijzondere boek. Lees je mee?

Het verhaal van Quotum

Dit staat op de achterkant van ‘Quotum’:

De aarde is te vol. Om oorlog te voorkomen, stelt de Wereldraad een quotum in: een maximum aantal inwoners per land. Er moeten mensen weg.
Ook voor Axel en Tommy is geen plek meer. Ze zijn in de slinkstand gezet: ze kunnen niet naar school, moeten leven van een karig voedselpakket en werken in slinkerdienst. Net als miljoenen andere slinkers mogen ze zo weinig, dat ze maar voor de helft meetellen. Zo wil de Euro-Unie zonder bloedvergieten het quotum van de Wereldraad halen. Het leven van slinkers is zwaar, maar wie zich aan alle regels houdt, overleeft het wel.
Of… toch niet?
Axel en Tommy moeten vluchten nadat hun ouders zijn opgepakt. Tijdens hun zoektocht naar een veilige plek, ontdekken ze langzaam de duistere krachten achter het quotum…
Project Z is het eerste Project van Quotum.

Filmpje: vormgeving is geweldig!

Voordat ik verder ga: kijk die vormgeving van het boek!

Mijn mening

De vormgeving van dit boek is geweldig. Echt! Wauw wauw wauw! Ook aan de binnenkant van het boek is de vormgeving perfect doorgevoerd. Het is echt een plaatje.

Vanaf de eerste pagina zet Marloes Morshuis een geloofwaardige nieuwe wereld neer. Het is een andere tijd, maar bepaalde gebeurtenissen zouden ‘echt’ kunnen gebeuren. Naast het bijzondere verhaal heeft het boek een mooie boodschap over de aarde en hoe wij met de aarde omgaan. Dit geeft het boek iets extra’s.

Het is een ontzettend spannend verhaal. In het begin snap je het tweede perspectief niet, maar gaandeweg krijg je meer informatie en soms krijg je informatie eerder dan de andere hoofdpersonen. Hierdoor wordt het een interessant verhaal. Je bent elke keer benieuwd hoe het verhaal zich zal ontwikkelen.

In het begin heb ik een beetje een hekel aan Axel. Hij is nogal vlak en ik krijg geen grip op hem. Naarmate het verhaal vordert, is hij juist een interessant personage en snap ik bepaalde keuzes van hem. Tommy is een mooie aanvulling op Axel.

Soms was ik wel even de draad kwijt. Het is een mooi rond verhaal, maar het einde…. Het vraagt gewoon om meer! Ik wil weten hoe het afloopt of hoe het verder gaat!

Ben je gek op ‘De Hongerspelen’ en ‘Divergent’, dan is ‘Quotum’ een aanrader voor jou. Het heeft een beetje dezelfde sfeer.

Quotum is spannend, origineel en heeft een mooie boodschap. De vormgeving is te gek!

Liefs,

Veronique

*Bedankt uitgeverij Lemniscaat voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Quotum

Auteur: Marloes Morshuis
Uitgever: Lemniscaat
ISBN paperback: 9789047711803
Prijs paperback: ÔéČ15,95

2 Replies to “Recensie: Quotum – Marloes Morshuis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge