Recensie: Schaduwen – Yvonne Franssen

SchaduwenVan Futuro Uitgevers kreeg ik het boek Schaduwen van Yvonne Franssen opgestuurd. Ik was heel nieuwsgierig naar dit boek, omdat ik al veel over dit boek gehoord had. Op vakantie las ik deze spannende thriller… In deze recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal

“Schaduwen” gaat over Ellen Groenenboom. Als veertienjarig meisje wordt ze door een onbekende man verkracht. Ellen leidt samen met haar drie honden een teruggetrokken bestaan op een oude boerderij. Dan ontvangt ze op een dag een anonieme dreigmail en ze denkt dat het spam is. Maar dan volgen er meer mailtjes en wordt er één van haar honden door een wildvreemde doodgeschoten. Deze vreemdeling wordt enkele dagen later vermist en Ellen wordt bang. Is er een samenhang tussen de gebeurtenissen? En welke rol heeft Ellen in dit geheel? Ze gaat op onderzoek uit en ze stuit op geheimen uit haar eigen verleden. Wie kan ze vertrouwen? Wie is haar vijand?

Mijn mening

Het begin van “Schaduwen” is interessant en je moet direct doorlezen. In mijn hoofd vormden zich tijdens het lezen verschillende eindes. Yvonne Franssen zet je op meesterlijke wijze op het verkeerde been.

Er komen heel veel verschillende personages in het verhaal voor. En het is even schakelen. Je moet met je hoofd bij het verhaal blijven. Anders weet je niet meer wie wie is.

De vragen en gebeurtenissen buitelen om elkaar heen. Er zit een hele hoge vaart in het boek, maar toch ontvouwt het plot zich heel langzaam. Het remt het verhaal niet af, maar versterkt het juist. De combinatie van de vaart en het ontvouwen van het plot is heel goed gedaan. Het is een heel sterk verhaal met een nog sterker plot.

Yvonne Franssen heeft een hele goede stijl en een enorm gevoel voor taal.

Schaduwen is een sterk verhaal met een nog sterker plot!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Futuro Uitgevers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge