Boekentips van auteurs #3

Foto’s van auteurs (zie volledige credits hieronder)

De eerste zestien auteurs hebben hun favoriete boeken gedeeld. Ik hoop dat je al een aantal mooie nieuwe verhalen hebt ontdekt. Op naar het derde artikel. Maak kennis met nieuwe auteurs en favoriete boeken.

De favoriet van Antoinette Kalkman: Een leven noemen – Aisha Dutrieux


Waarom is dit je favoriete boek?

‘Supermoeilijk trouwens om één favoriet boek op te noemen. Het zijn er absoluut meer. Bijvoorbeeld ‘Een klein leven’ van Hanya Yanagihara. Prachtig geschreven, heerlijk dik boek om echt uren in weg te kruipen. Uiteraard ben ik fan van alle boeken van Anya Niewierra. Heerlijk als je zo kunt schrijven. En de boeken van Carla de Jong roem ik om de karakterbeschrijvingen. Een boek dat me heel erg is bijgebleven is ‘Een leven noemen’ van Aisha Dutrieux. Het is een intens verhaal waar de hoofdpersonage beschrijft hoe haar jeugd is geweest met een moeder die lijdt aan het Münchhousenby-proxy syndroom. Met behulp van medicijnen maakt ze haar kind opzettelijk ziek om aandacht te krijgen. Wanneer artsen argwaan krijgen, verhuizen ze. Telkens opnieuw. Het is een rauw boek, waar de emoties heel sec zijn opgeschreven. Zonder te veel opsmuk en zonder te diep op emoties in te gaan en juist daardoor is het een intens indrukwekkend boek geworden en ondanks alles een boek vol hoop. Het heeft op mij een onuitwisbare indruk gemaakt.’

Zelf ben ik ook auteur, naast moeder, ondernemer en praatgraag podiumdier. Daarnaast heb ik recent mijn hart verpand aan het maken van keramiek. Daar kan ik helemaal in opgaan en houdt me af van het schrijven. Best onhandig want er ligt een manuscript op me te wachten dat klaar is, maar nog een laatste herschrijfronde nodig heeft om de laatste stofjes ervan af te slaan. Allemaal Mensen is de werktitel en gaat over twee vrouwen die, ieder uit een totaal ander milieu, moeten strijden tegen het stigma dat aan hen plakt. Dit keer geen thriller, maar een roman. Zonder mezelf op de borst te slaan, ben ik heel blij met dit boek. Hiervoor schreef ik meerdere korte verhalen die in bundels zijn verschenen, een koffietafelboek en twee psychologische thrillers: 'Bonuszoon' en recent 'Uitgedokterd', een medische thriller, gebaseerd op waargebeurde en persoonlijke feiten. Over het achtergrondverhaal van dit boek komt begin mei een interview in tijdschrift Margriet. Naast 'Uitgedokterd' schreef ik ook een novelle 'Groeistuipen' wat gaat over de jeugd van de personages die in 'Uitgedokterd' een grote rol spelen. Waarom? Omdat ik mezelf altijd afvraag waarom mensen doen wat ze doen. Vaak is de reden voor hun daden terug te vinden in hun jeugd.


De favoriet van Dominique Lap: Nora schrijft haar eigen script – Annabel Monaghan

Foto van Dominique Lap: Alina Krasieva

Waarom is dit je favoriete boek?

‘Nora schrijft haar eigen script’ van Annabel Monaghan staat bovenaan mijn lijstje. Ik ben groot fan van de ‘celebrity trope’ en Annabel is daarin de echte ster. De karakters zijn zo levendig en hun gevoelswereld tastbaar. 

Nora, de hoofdpersoon, is scriptschrijver. Als haar man plotseling vertrekt, legt ze al haar verdriet in haar beste script ooit. Dat het wordt opgepikt in Hollywood is nog niet alles, de studio besluit scènes in haar theehuis op te nemen. Zo komt steracteur Leo Vance in haar leven. De kennismaking, voorzichtige liefde en oh, haar in duizend stukjes gebroken hart, ze zijn bijzonder innemend geschreven. Het is het mooiste wat ik las in 2023, samen met haar tweede boek (vooralsnog alleen in het Engels). Ik kijk uit naar haar derde wat deze zomer verschijnt.’

Dominique Lap is een Nederlandse auteur die haar eerste boek ('De Talisman') publiceerde toen ze acht jaar was, in opmerkelijke oplage van één exemplaar. Met Mr. Lap woont ze in een veel te klein huis vol boeken, muziek, schilderijen en andere gezellige rommel. Ze schrijft sexy romantiek, het liefste over vrouwen die net als zij, verre van volmaakt zijn en er redelijk mee wegkomen.

Over het boek 'De Talisman': Britt is een drieëndertigjarige jarige single met een kinderwens. Haar bedrijf staat al jaren op nummer één, maar het gaat steeds slechter. Ze verliest klant na klant, drinkt te veel en is obsessief bezig met rockster Mr. X. Dan krijgt ze door de knappe Milo de kans van haar leven: werken voor Mr. X himself. Als haar obsessie en echte leven door elkaar beginnen te lopen moet ze een keuze maken... voordat ze twee droommannen laat lopen.


De favoriet van Femke Meijboom: Unsinkable – Lotte van den Noort

Waarom is dit je favoriete boek?

‘Natuurlijk doe ik mee! Ik dacht eigenlijk al vanaf het begin dat ik Lotte’s boek wilde noemen, omdat dat boek het meerst verrassende boek van vorig jaar was. Verder heb ik nog niet echt memorabele boeken gelezen, wel goede boeken, maar niet per se boeken die me echt raakten. Het meest verrassende boek van 2023 was ‘Unsinkable’.

Ik had ‘Unsinkable’ eigenlijk geskipt en was gelijk aan ‘Unwritable’ begonnen, omdat ik het verhaal van Titanic erg cliché vond. Ik skip alles Titanic-gerelateerd. Maar omdat ik nu moest wachten op Lotte’s derde boek, besloot ik toch dit boek mee naar huis te nemen als verjaardagscadeau eind 2022.

Luister, ik neem al mijn woorden terug. Toen ik begon met lezen, moet ik ook eerlijk zeggen dat ik niet goed de flaptekst had gelezen en het dus niet 1-2-3 doorhad dat het niet over de échte Titanic ging, maar over een van de beroemdste complottheorieën. En toen had ze binnen gehengeld! 

Na het lezen had ik er drie belangrijke dingen over te zeggen: ik kan me niet heugen wanneer ik voor het laatst op één avond een boek uitlas. Binnen 2,5 uur was ik er compleet doorheen en bleef ik met een open mond achter. De laatste keer dat een boek me liet huilen is 9+ jaar geleden. Dit boek verbrak dat ‘record’. Zo sterk is het! Dit zou je debuut maar zijn. Holy moly, Lotte. Dat is niet normaal, hoe vet knap! Ik bleef vol bewondering voor Lotte achter en heb sindsdien al haar boeken in huis gehaald. Elk volgend boek wordt, door haar talent, écht een auto buy!’

Femke Meijboom (1997) is een non-fictie en YA-auteur. Haar eerste boek ‘Jo: Hier heb je ‘n schrepel en daar kan je beginnen’ won een Indie Award voor “Meest leerzame boek van 2020” en haar tweede boek ‘Slashwerk: Waarom kiezen als je kan combineren?’ werd het jaar erop voor dezelfde prijs genomineerd. ‘Slashwerk: Waarom kiezen als je kan combineren?’ gaat over het vinden van je ideale loopbaan als jongvolwassene; loondienst, ondernemen/freelancen, of beide! Ben jij er klaar voor om je eigen pad te kiezen? Voor lezers van 'Babe, You Got This' en 'You Are a Badass'. Te bestellen via Femke’s webshop met feestelijke verpakking!


De favoriet van Laura Alblas: De Gebroeders Leeuwenhart – Astrid Lindgren


Waarom is dit je favoriete boek?

‘Inmiddels heb ik ontelbaar veel boeken gelezen, maar als je mij vraagt wat mijn favoriete boek is, krijg je steevast hetzelfde antwoord. Dat is namelijk ‘De Gebroeders Leeuwenhart van Astrid Lindgren’. Ik las dit boek voor het eerst toen ik een jaar of tien was en het maakte meteen een onuitwisbare indruk. Ik denk dat ik onmiddellijk weer vooraan begon toen ik de laatste letter had gelezen. Zoiets had ik nog nooit meegemaakt! Ik was compleet verslingerd aan dat boek, wat trouwens echt geen zoetsappig kinderverhaaltje is, maar zware thema’s als de dood, rouw en moed aansnijdt.

Mocht je ‘De Gebroeders Leeuwenhart’ nog niet kennen, dit is de synopsis:

De broers Jonatan en Kruimel zijn onafscheidelijk. Als zij kort na elkaar sterven, ontmoeten ze elkaar weer in Nangijala, een sprookjesachtige plek. Maar niet alles is er zo mooi als het lijkt, want de wrede heerser Tengil houdt het land in zijn macht. Zijn vreselijkste wapen is de draak Katla. Kunnen de broers dit monster verslaan?

Voor mij draaide alles om De Gebroeders Leeuwenhart. Als ik een bordspel speelde, heetten mijn pionnetjes naar mijn helden uit het boek. Voor diezelfde pionnetjes bouwde ik vervolgens hele dorpen van lego. Ik wilde dezelfde kleren aan als Jonatan en Kruimel. Ik leerde zelfs Zweeds! (Nou ja, een beetje dan.) ‘De Gebroeders Leeuwenhart’ heeft ergens een gevoelige snaar geraakt bij mij. Ik denk dat ik iets in het verhaal herkende wat mij enorm aansprak. Of misschien snapte ik toen al dat dit boek troost kan bieden. Een paar jaar later overleed mijn broertje namelijk onverwachts en kwam het verhaal van Kruimel en Jonatan ineens wel heel dichtbij… Hoewel ik het boek al heel lang niet meer heb herlezen, ken ik de eerste zinnen nog steeds uit mijn hoofd. Het Nederlandse exemplaar heeft inmiddels gezelschap gekregen van Bröderna Lejonhjärta, want dat was natuurlijk het must have souvenir toen ik naar Zweden ging. Twee boeken die ik nooit meer wegdoe.

Ze zeggen altijd dat je het boek moet schrijven dat je zelf wilt lezen. Dat is dan ook wat ik probeer en met mijn debuut Het magische verhaal van de Verteller is dat zeker gelukt. Als enorme Beatlesfan lees ik niet alleen graag non-fictie over John, Paul, George en Ringo, maar ben ik ook dol op ‘Beatlesfictie’. Oftewel: verhalen waarin iets uit de Beatlesgeschiedenis is verwerkt. Net zoals ik dat met 'Het magische verhaal van de Verteller' heb gedaan.

Benieuwd waar het over gaat? Dit is de achterflap:

De negentienjarige Lucy staat op het punt om haar vleugels uit te slaan. Klaar om op eigen benen te staan, te gaan studeren, lol te maken. Het plan is om samen met haar nichtje Emma in Berlijn te gaan wonen, maar al meteen bij aankomst loopt dit allemaal heel anders. Het lijkt erop dat Lucy het in haar eentje moet zien te redden. Gelukkig is er Eli, die charmante jongen die zich over Lucy ontfermt. Eli met zijn bijzondere vermogen om haar te lezen als een open boek. Lucy voelt zich meteen op haar gemak bij hem. Het lijkt wel of hij haar nog beter kent dan zij zichzelf…


De favoriet van A. Lilou: Carol – Patricia Highsmith


Waarom is dit je favoriete boek?

Some people change your life forever – Zo zijn er ook boeken die je leven veranderen, voor altijd. Voor mij is dat ‘Carol’ van Patricia Highsmith. Ik heb het eerst in het Nederlands gelezen, maar de vertaling was niet geweldig. In het Engels drong het tot in het diepste van men ziel. De kleine details zijn dat wat zorgt voor een onverwoordbaar gevoel. Het beschrijft dat liefde ongeacht leeftijd of geslacht krachtig en mooi is. De puurheid van liefde is wat dit boek voor mij symboliseert. Er zijn zinnen van in het boek die ik vaak gebruik in mijn dagelijks denken of doen. Tot zelfs eentje; flung out of space die ik heb laten vereeuwigen op mijn lichaam. De verfilming van Todd Haynes waarin Rooney Mara en Cate Blanchett schitteren maken het verhaal helemaal tot zijn geheel. Dit heeft ervoor gezorgd dat het niet alleen mijn favoriet boek is maar ook mijn favoriete film. Als je de film ziet, wil je het boek lezen en als je het boek gelezen hebt dan wil je de film zien. Wat een full of circle…

Mijn naam is Lilou, een passionele auteur, die taboe relaterende onderwerpen in handen neem en er met een respectvolle manier mee omga in mijn boeken en verhalen. Ik heb een website www.breektaboes.be waarin ik korte verhalen schrijf over taboeonderwerpen. Hier kunnen mensen gratis downloaden wat hen interesseert. De boeken die ik heb uitgebracht staan momenteel op twee uitgegeven boeken.
Boek 1: 'Verborgen verlangens', waar ik sekswerk en BDSM heb verwerkt in een verhaal met twee vrouwen, Ellie en June. Het sekswerk draait niet enkel om seks, dwang of drugs. Er zijn mensen die dit vrijwillig als job doen. Hetzelfde geldt voor BDSM waar mensen een fout beeld hebben en denken dat het om pijn en macht gaat. BDSM draait niet om misbruik of macht, maar om vertrouwen en communicatie. Er komen ook andere onderwerpen zoals misbruik (mentaal, fysiek en verkrachting) aanbod, vooral hierin beschrijf ik de falling van justitie.
Spanning en erotiek zijn hier sterk en verlangend aanwezig.
Boek 2: 'Waanzinnig verlangens', waar ik polygamie heb verwerkt in het vervolg van Ellie en June. Ook het verlies van een kind is hier een onderwerp dat aan bod komt.
In dit vervolg is erotiek minder aanwezig, maar komt spanning vooral naar boven en neemt liefde de bovenhand.
Boek 3 die in juni 2024 uitkomt, zal gaan over borstkanker en intimiteit.
Wat boek een voor mij de bodem was, boek twee de vulling, zal boek drie de kers op de taart worden. Dit zal ook het laatste deel zijn van de avonturen van Ellie en June, maar het zal ook apart kunnen gelezen worden. Omdat ik als auteur voel dat mensen nog te veel aarzelen om boek 1 en 2 aan te kopen omwille van de onderwerpen. Men leest graag erotiek, maar diepgang op onderwerpen die in een spannend jasje wordt verwerkt is nog een drempel voor sommige... Wat uiteraard geen probleem is. Iedereen moet doen waar hij/zij zich goed bij voelt.

De favoriet van Marjo de Vroed: Zeis – Neal Shusterman (trilogie)


Waarom is dit je favoriete boek/serie?

‘Zeis’ is zo’n boek waar je ingezogen wordt. Ik werd ondergedompeld in de leefwereld van de hoofdpersonen Citra en Rowan en ik kon het boek niet meer wegleggen. Gelukkig is het een trilogie, dus ik hoefde na het eerste boek nog geen afscheid te nemen van de intrigerende en beklemmende wereld die Neal Shusterman schetst. Op een briljante manier laat hij je nadenken over dingen waar je nog nooit over nagedacht hebt. Aangezien ik niet kon wachten op de vertalingen, heb ik de boeken in het Engels gelezen.

‘Zeis’ speelt in een toekomstige wereld waarin de technologie zo ver gevorderd is, dat alle problemen die we nu ervaren opgelost zijn. AI ziet, hoort en regelt alles. Oorlog bestaat niet meer, net als pijn of honger en zelfs de dood heeft men overwonnen. Om de bevolkingsgroei toch onder controle te houden, zijn er zogenaamde Zeisen ingesteld: personen die opgeleid worden om het leven van mensen te beëindigen, ‘dorsen’ genoemd, zoals de dood dat vroeger zonder aanziens des persoons en zonder onderscheid naar leeftijd deed. Elke Zeis mag één nieuwe Zeis opleiden. Citra en Rowan willen geen Zeis worden, maar als ze uitgekozen worden hebben ze allebei zo hun redenen om te accepteren. Als Zeis Faraday besluit om hen beiden aan te nemen als leerling, zet dat een revolutie in gang die doordreunt tot in de hoogste regionen. Voor de twee tieners betekent het een concurrentiestrijd, waarbij de winnaar de verliezer zal moeten dorsen.

Het knappe van de schrijfstijl van Shusterman is dat deze nieuwe wereld helemaal vreemd is en tegelijkertijd zo herkenbaar. Onder het tevreden uiterlijk van mensen die alles hebben, sluimeren dezelfde tekortkomingen die we nu ook kennen.  In de nieuwe wereld blijkt macht nog steeds te corrumperen, lopen er mensen met een slechte of jaloerse inborst rond en is de politieke arena een slangenkuil. Wat dat betreft lijken we niet veel geleerd te hebben.

‘Zeis’ is een razend spannend boek dat de tijd neemt om je te laten wennen aan deze voor ons onbekende wereld. Je leest in het begin korte stukjes uit de dagboeken van de Zeisen en langzaam krijg je door hoe alles werkt/in elkaar zit. Het bijzondere van het verhaal vond ik dat de nieuwe wereld ‘normaal’ wordt. Dat kun je volgens mij alleen bereiken als je een briljante schrijver bent!’

Mijn naam is Marjo de Vroed. Ik ben mijn schrijfavontuur begonnen met twee detectives voor kinderen, die ik in eigen beheer heb uitgegeven.

Door de enorme positieve respons op deze twee boeken durfde ik in 2021 een manuscript voor een kinderboek op te sturen naar uitgeverij Hamley Books, die mij een uitgeverscontract aanbood. Bij deze uitgeverij zijn tot nu toe drie boeken uitgegeven en er komt een vierde in het voorjaar van 2025 uit.

Ook heb ik verhalen voor volwassenen geschreven die gepubliceerd zijn in de bundels van Uitgeverij LetterRijn.

Omdat ik altijd erg enthousiast word van kinderboeken (ik heb een kinderboekenfestival georganiseerd in onze bibliotheek) en daar graag over praat, ben ik via het lokale radiostation gevraagd om een podcast te maken, iets wat ik sinds anderhalf jaar doe. Het is uitgegroeid tot een leuk beluisterde podcast (met fijne interviews met gasten als Pieter Koolwijk, Sanne Rooseboom, Yorick Goldewijk, Marcel van Driel, Chinouk Thijssen en nog veel meer), die te beluisteren is op Spotify en andere platforms. En natuurlijk op de lokale radio.

Uitgegeven in eigen beheer: 'Bosdorp Brigade – Code Zwart' (2019 / detective 9-12 jaar), 'De Bosdorp Brigade – Jamboree in gevaar' (2020 / detective 9-12 jaar)

Verhalen voor volwassenen bij Uitgeverij LetterRijn: 'Blind vertrouwen' (2020 / 'Een onverwachte moordenaar' / verhalenbundel), 'Onder druk' (2021 / 'Kansloos' / verhalenbundel)

Uitgegeven bij Uitgeverij Hamley Books: 'Het donkere visioen' (2022 / deel 1, spannend/fantasy 9-12 jaar), 'De gevaarlijke strijd' (2023 / deel 2, spannend/fantasy 9-12 jaar), 'De niet zo gewone Raven' (2024 / humor/fantasy 9-12 jaar)


De favoriet van Sarah Verhasselt: Ni d’Eve, ni d’Adam’ (‘De verloofde van Sado’) – Amélie Nothomb


Waarom is dit je favoriete boek?

‘Mijn ultieme favoriete boek is ‘Ni d’Eve, ni d’Adam’ (in het Nederlands vertaald als ‘De verloofde van Sado’) van de Franstalige Belgische schrijfster Amélie Nothomb. Ik las het boek in mijn studententijd, op een moment dat ik me niet zo goed in mijn vel voelde. Dit boek gaf toen troost.

Het verhaal gaat over een mislukte liefdesrelatie van Amélie terwijl ze in Japan verblijft. Het beschrijft hoe ze langzaamaan verliefd wordt op een Japanse student, maar tegelijkertijd wil ze zich ook gaan ontwikkelen als schrijfster en botst ze op enkele cultuurverschillen. Nothomb is altijd goed in het combineren van literaire taal met een vlot verhaal. Tegelijkertijd schrijft ze zowel gevoelig als grappig. Ze schrijf nooit dikke boeken, maar wel steeds snedige verhalen die je raken. De romans die ze schreef over Japan vind ik persoonlijk haar betere boeken.

Amélie Nothomb is ook een fascinerende persoon. Ze is erin geslaagd om van zichzelf een soort personage te maken. Ooit heb ik haar ontmoet in Lille. Dat was een onvergetelijke ervaring.

Zelf schrijf ik jeugdboeken. Iets helemaal anders dus. Toch vind ik dat ik van Nothomb dingen heb geleerd. Ze schrijft verhalen met vaart en met herkenbare gevoelens. Haar personages zijn vaak jonge mensen. Ze lijkt soms vast te hangen in de adolescentie. Dat heb ik ook als ik schrijf. Mijn volgende boek zal gaan over vier jongeren die op een kruispunt in hun leven staan.’

Ik ben Sarah en sinds enkele jaren schrijf ik verhalen voor kinderen. Twee korte verhalen zijn verschenen bij uitgeverij Averbode. In 2022 verscheen mijn eerste boek ‘De verdwenen medaille’ bij Phoenix Books. Het is een spannend familieverhaal over een meisje dat op zoek gaat naar de gestolen medaille van haar oma.

In het dagelijkse leven ben ik NT2-docent in Dendermonde. Ik ben getrouwd en mama van een dochtertje, Amélie. Deze naam heeft ze niet toevallig gekregen…


De favoriet van Volkert Greveling: Kind van het Ereveld – Remco Reiding

Waarom is dit je favoriete boek?

‘Mijn favoriete boek, dat vond ik wel een lastige. Ik lees niet super veel, maar als ik dan een boek heb, dan ga ik er ook wel voor. Ik heb twee jaar geleden, maar het kan ook drie jaar zijn, het boek “Kind van het Ereveld” gelezen van Remco Reiding.

Remco was een journalist die zich heeft vastgebeten in het Russisch ereveld in Leusden. Het boek vertelt over zijn zoektocht naar de namen achter de grafstenen. Hij vertelt over zijn eigen leven, zijn zoektocht en onderzoek en wisselt dat af door de personen waarnaar hij op zoek is tot leven te laten komen in zijn verhaal. Hij gaat dus terug in de tijd en vertelt over de Russische jongen die in dienst gaat, zijn vrouw en kinderen achter laat en uiteindelijk in gevangenschap geraakt. Die tijdlijnen wisselen elkaar af en dat maakt het intrigerend. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld dat hij schrijft over een moment dat de vrouw van Vladimir een foto van het gezin wil. Zij kamt de haren van de jongens en ze kleden zich op hun mooist. Dit wordt gedetailleerd verteld, maar het moment dat je dan de bladzijde omslaat en de bewuste foto ziet, maakt dat je een band krijgt met de hoofdpersonen. Door het zo te doen word je in het verhaal gezogen en ik moet je zeggen dat het verhaal je niet meer loslaat. De gruwelen en de horror van Kamp Amersfoort worden erg gedetailleerd weergegeven en dat is wel even slikken.

Het is een boek wat naar een climax toewerkt en dan barst de emotie los. Ik zal niet te veel verklappen, maar aan het eind jank je tranen met tuiten. 

Ik ben 57 en heb een grote interesse voor de Tweede Wereldoorlog en de bijzondere verhalen die daarbij om de hoek komen kijken. Ik heb in eigen beheer drie romans gepubliceerd. 'De Shelby Boys', 'Gevaar in de Lage Landen' en 'Geboren Rangers'.
Alledrie de romans zijn online te bestellen, maar ook via de lokale boekhandel kunnen ze gekocht worden op aanvraag.
Mijn vierde heb ik herschreven en ligt nu bij een uitgever die het verhaal interessant genoeg vond om het te publiceren. Deze zal dit jaar uitkomen. Titel 'Operatie Tarnung'. Op dit moment ben ik een vervolg aan het schrijven op mijn eerste oorlogsverhaal 'De Shelby Boys' en heb ook nog een verhaal in de ijskast staan waarvoor ik op een bepaald moment de inspiratie miste. Deze gaat er zeker komen, want de eerste honderd pagina's staan al op papier en ik popel op dit moment weer om er mee verder te gaan, maar eerst het vervolg op 'de Shelby Boys' af zien te krijgen.

Benieuwd naar de boeken uit dit artikel? Bestel de boeken bij o.a. Bol of Bruna of steun de lokale boekhandel! Ook zijn sommige boeken te vinden op Kobo Plus!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Hopelijk heb je genoten van deze derde dag! De komende dagen kun je nog veel meer tips vinden op Veronique’s Boekenhoekje. Wil je niks missen? Abonneer dan hieronder!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Bedankt lieve auteurs!

Liefs,

Veronique

Dit artikel is niet gesponsord of betaald. Het is mijn eigen enthousiasme. Meer weten over samenwerkingen? Je leest het in de disclaimer.

Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge