Boekenweek 2017

Het is weer zover! Van 25 maart t/m 2 april is het Boekenweek! Een leuke week vol boeken, lezen en allerlei anderen leuke activiteiten. Aangezien dit een boekenblog is, wilde ik hier even aandacht aanbesteden.

Thema

Het thema van deze Boekenweek is ‘Verboden Vruchten’. Een thema waar je allerlei kanten mee op kan. Het thema prikkelt je fantasie en laat je nadenken over verschillende boeken binnen dit thema. (Of boeken waarvan jij denkt dat ze in het thema passen.)

Boekenweekgeschenk en tournees

Het boekenweekgeschenk is een boek dat je cadeau krijgt bij besteding van 12,50 euro in een boekenwinkel. Op 2 april kun je ook met dit boek gratis reizen met de trein bij de NS. Het boekenweekgeschenk is geschreven door Herman Koch. Het boek heet Makkelijk leven. Het boek gaat over een schrijver van zelfhulpboeken die opeens zijn eigen problemen moet gaan oplossen.

Naast het boekenweekgeschenk is er ook het boekenweekessay. Dit is geschreven door Connie Palmen en heet De zonde van de vrouw.  Het essay is voor 3.50 te krijgen in de boekenwinkel.

Naast deze 2 ‘cadeautjes’ gaan de schrijvers van het boekenweekgeschenk en het boekenweekessay ook op tournee. Zij bezoeken verschillende boekhandels gedurende de week. Waar komen de schrijvers op bezoek?

Bibliotheek

Ook bibliotheken staan in het teken van de Boekenweek. De bibliotheken halen alles uit de kast. Boeken die te maken hebben met thema kun je er vinden. Daarnaast vind je in openbare bibliotheken een magazine over de Boekenweek.

Genoeg activiteiten om te doen! Een hele fijne Boekenweek!

Ga jij nog iets doen met de Boekenweek?

Liefs,

Veronique

*Bedankt Boekenweek voor het beeldmateriaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge