Recensie: Deadline – Sabine van den Eynden

Recensie

In mijn huis zijn verschillende boekenkasten, stapels met boeken en dozen vol verborgen pareltjes te vinden. Vele boeken zijn al enkele jaren oud en sommige boeken zijn net nieuw. Ik ben gewoon gek op boeken.

Ik was afgelopen vrijdag op de zolder en zag een doos staan vol met leesvoer. En er lag het boek Deadline van Sabine van den Eynden in. Helemaal vergeten en verloren. Ik ben er direct in begonnen. Dit boek kocht ik op het ‘Boekenfestijn’ in Maastricht een paar jaar geleden. Met veel plezier nestelde ik mij op de bank en het was leuk om het nog eens te lezen. Ik zat direct weer in het verhaal. Vandaag heb ik hem uitgelezen in het zonnetje met een snurkend hondje naast me. Heerlijk!

Het verhaal van Deadline

Suzy Zomer, jongste verslaggever bij een landelijke ochtendkrant, is vastbesloten de beste journalist van Nederland te worden. Ze zou daarbij veel kunnen leren van haar door de wol geverfde collega Lucas, maar hij is een cynische einzelgänger die niet zit te wachten op de mening van een groentje in het vak.

Als ze bij toeval op een onfrisse buitenlandse financiële constructie stuiten, worden ze gedwongen samen te werken. Suzy, die Lucas tegen haar zin steeds aantrekkelijker gaat vinden, komt er al gauw achter dat zijn motivatie om de zaak te onderzoeken niet puur journalistiek is…

Mijn mening

‘Deadline ‘ gaat over Suzy Zomer. Zij is de jongste verslaggever bij een landelijke (grote) ochtendkrant. Haar ambities zijn torenhoog en ze wilt het ver schoppen in de journalistiek. Ze werkt samen met Lucas, een grote naam in de journalistieke wereld, aan een artikel dat gaat over de bouw van een stadion van de Betuwe Boys. Maar dan komen ze achter een onfrisse financiële constructie.

De opbouw van het verhaal is mooi. Toch zijn de vele namen moeilijk te onthouden. Dit maakte terugbladeren noodzakelijk. Zonde van het verhaal, want het verhaal zit goed in elkaar. De romantiek die in de lucht hangt tussen Lucas en Suzy is een leuk aspect, maar voorspelbaar. De afwisseling in verschillende tijden is mooi gedaan, maar had meer uitgediept mogen worden. Dat zou een interessante toevoeging zijn geweest.

Het boek heeft een vlotte en snelle schrijfstijl. Dit maakt het makkelijk lezen en past bij het verhaal. Het is een boek dat lekker weg leest.

Liefs,

Veronique

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel of Bol.com  bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Deadline

Auteur: Sabine van den Eynden
Uitgever: Boekerij
ISBN paperback:  9789089900074  

Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge