Non-fictie Friday: Het groot complimentenboek – Frank van Marwijk & Hans Poortvliet

Het groot complimentenboekIn Non-fictie Friday bespreek ik een non-fictie boek. Een paar keer per maand verschijnt er een Non-fictie Friday op vrijdag. Ik geef meer informatie over het boek, je leest mijn mening en soms maak ik het persoonlijk.

Van Uitgeverij Haystack kreeg ik het boek Het groot complimentenboek van Frank van Marwijk en Hans Poortvliet.

Het verhaal

Het groot complimentenboek gaat over complimenten. Het is heerlijk om iemand een complimentje te geven, maar ook om een compliment te krijgen. Maar waarom zijn we er dan zo zuinig mee? In dit boek ontdek je, hoe je thuis en op het werk, mensen kunt waarderen met originele, oprechte complimenten.

Mijn mening

Het groot complimentenboek is een boek met een strakke, mooie vormgeving. Vrolijke kleuren, illustrerende foto’s en verschillende lettertypes maken het boek plezierig om te lezen. Er zijn ook verschillende inspirerende quotes te vinden in het boek. Het onderwerp ‘complimenten’ lijkt saaie, taaie kost in het begin. Door de vormgeving is dit echter niet het geval en wordt het een feestje om het boek te lezen.

Het is een praktisch boek met veel tips en mooie complimenten van anderen. Het laat je nadenken over het geven en het krijgen van complimenten. De schrijfstijl is goed en past bij het boek. De inleiding is duidelijk en je weet wat je te wachten staat.

Het groot complimentenboek bespreekt alle aspecten van het geven en krijgen van een compliment!

Persoonlijk: De complimentenkoningin

Tijdens het lezen van dit boek moest ik denken aan mijn oma. Ze was dementerend en daardoor kende ze geen remmingen meer. Dit bracht soms gênante situaties met zich mee, maar vooral ook mooie momenten.

Mijn oma was vroeger scheutig met complimentjes, maar door haar dementie werd dit versterkt. Ze kon heel enthousiast en oprecht zijn in haar waardering. Ze vond mijn krullen mooi (“Die heb je van opa gekregen!”) of ik had een leuke jurk aan. Misschien zei ze 100 keer dat ze mijn jurk mooi vond of dat ik mooie haren had. Elke keer was het 100% oprecht en eerlijk. Het kwam vanuit het diepste van haar ziel. Elke keer raakte het me en voelde ik dat het zo gemeend was.

Mijn oma was de complimentenkoningin!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Haystack voor het boek.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Meer informatie over Non-fictie Friday is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge