Recensie: Achter hoge bergen – Emma Anna

Cover van Emma Anna

Eigenlijk deed ik mee aan de blogtour van Achter hoge bergen van Emma Anna, maar door gezondheidsperikelen kwam het er niet van. Ik kijk uit om je meer te vertellen over dit verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Achter hoge bergen

Beth is radeloos wanneer haar vriend Joseph overlijdt en ze daardoor in haar eentje zorg moet dragen voor hun zoontje Cody van vijf. Met een baan die niet genoeg oplevert om hen te onderhouden, conservatieve schoonouders die op Cody azen en een hoge huurschuld vraagt ze wanhopig Jeremy, de oudere broer van Joseph, om hulp.

Jeremy is de monsters uit zijn jeugd ontvlucht en woont nu in Mist Lake, Montana. Hij is tevreden met zijn leven; hij heeft voldoende te eten, een dak boven zijn hoofd en mag elke dag genieten van de prachtige omgeving waarin zijn cabin staat. Wanneer Beth hem vraagt om geld dat hij niet heeft, voelt hij zich gedwongen haar en Cody mee te nemen naar Montana. Maar lukt het hem dan nog wel zijn aandoening en andere demonen voor haar verborgen te houden?

Achter hoge bergen speelt zich af in de jaren ’90 van Montana, Verenigde Staten, en gaat over het vinden van een familie, een diepe connectie tussen twee mensen en het omgaan met de monsters uit het heden en verleden.

Mijn mening

‘Achter hoge bergen’ heeft een mooie cover en na het lezen is de titel helemaal duidelijk. Het is een herkenbare Emma Anna-titel en cover. Het is knus en gezellig.

Vanaf de eerste pagina is het rauw en durft Emma Anna de diepte in te gaan. De personages zijn duidelijk opgebouwd uit verschillende lagen en Emma Anna brengt dynamiek. Maar misschien vond ik het iets te veel van het goede. Ik snap dat beschadigde personages naar elkaar toetrekken en elkaar kunnen versterken, maar voor mijn gevoel was het iets te veel in één verhaal. Tegelijkertijd is er ook nog het leeftijdsverschil tussen Jeremy en Beth, maar dat vergat ik soms. Het kwam niet helemaal uit de verf.

‘Achter hoge bergen’ is wel een heel mooi verhaal. Het is tegelijkertijd ook heerlijk romantisch. Echt een wegzwijmelverhaal. De knusheid van de cover komt ook terug in het verhaal. Het heeft een rustig tempo en dat past eigenlijk perfect bij de sfeer. Lees dit verhaal vooral bij een knapperend haardvuur en een beker warme chocolademelk.

Achter hoge bergen is een mooi verhaal met een verdrietig randje.

Liefs,

Veronique

Bedankt Emma Anna voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.comBookspot en Bruna bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Achter hoge bergen

Auteur: Emma Anna
ISBN E-Book: 1230005714827

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge