Recensie: Rechercheur De Klerck en een dodelijk pact – P. Dieudonné

Op 3 november 2022 verschijnt het nieuwste deel van de serie over Rechercheur De Klerck van P. Dieudonné. Ik had de eer om Rechercheur De Klerck en een dodelijk pact ruim voor verschijnen te mogen lezen. Wat is dit een leuk deel! Ik vertel je graag meer. Lees je mee?

Het verhaal van Rechercheur De Klerck en een dodelijk pact

Na een koopavond is het alsof Hubèrt Captein, eigenaar van een sportwinkel aan het Weena, in rook is opgegaan. Zijn ongeruste echtgenote Paulien doet de volgende dag aangifte van vermissing. Zij gelooft dat haar man het slachtoffer is van een ernstig misdrijf. De zaak neemt een bizarre wending als er een lijk opduikt, zittend op de oever van de Meidoornsingel, met midden op zijn hoofd een knalblauw kikkertje. Het blijft niet bij één dode. Wat lang een onoplosbaar raadsel lijkt, komt tot een ijzingwekkende ontknoping die De Klerck vertwijfeld doet afvragen of hij geen fatale inschattingsfout heeft gemaakt. Rechercheur De Klerck en een dodelijk pact is het zevende deel in een detectiveserie over Lucien de Klerck en zijn assistent Ruben Klaver van de Rotterdamse recherche.

Mijn mening

‘Rechercheur De Klerck en een dodelijk pact’ heeft een herkenbare voorkant. De andere delen uit de serie hebben dezelfde stijl. Ik vind het fijn als boeken in een serie bij elkaar passen. De titel geeft me het typische Baantjergevoel. Het heeft iets elegants.

Wanneer komt er trouwens een serie op tv of op de streamingdiensten van deze boeken? Ik wil dit! Hoewel ik hoop dat mijn beeld van De Klerck en Klaver dan niet verandert. Ik heb natuurlijk een bepaald beeld gecreëerd van dit wonderlijke duo. In dit deel leer je beide heren nog beter kennen.

De actualiteit in dit verhaal vond ik erg goed. Het is een leuke toevoeging. Het verhaal krijgt bijna een modern randje.

Bepaalde opmerkingen en details blijken later van grote waarde. Dit vond ik erg mooi. Soms komen er wel wat namen van eerdere personages uit de lucht vallen. Hierdoor moest ik even schakelen. De delen zijn trouwens prima los te lezen, maar als je gewoon wilt genieten… lees lekker alle zes de delen en dan ga je door met dit deel.

Het plot zit goed in elkaar en ik vond het verrassend. Het is een leuk verhaal. Het einde is zo spannend! Ik vond dit misschien wel het beste deel tot nu toe. Ik heb genoten!

Rechercheur De Klerck en een dodelijk pact zo spannend! Beste deel tot nu toe!

De juiste volgorde van de boeken over Rechercheur De Klerck:

Liefs,

Veronique

Bedankt E-Pulp Publishers voor het exemplaar!

Vanaf 3 november 2022 kun je dit boek kopen bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com, Bookspot en Bruna.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Rechercheur De Klerck en een dodelijk pact

Auteur: P. Dieudonné
Uitgever: E-Pulp Publishers
ISBN paperback: 9789492715609
ISBN E-Book: 9789492715616

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge