Recensie: Rechercheur De Klerck en het duivelse spel – P. Dieudonné

Rechercheur De Klerk en het duivelse spel

Ik ben gek op de boeken van Baantjer. Dat hoef ik je niet meer te vertellen. Toen ik een mailtje van E-Pulp Publishers kreeg of ik het boek, ‘Rechercheur De Klerck en het doodvonnis’ wilde lezen, was ik erna aangenaam verrast. Deze Rotterdamse rechercheur deed me denken aan De Cock, maar was toch anders. Nu is Rechercheur De Klerck en het duivelse spel uit en was ik direct nieuwsgierig naar het vervolg. Wat vond ik van deel 2 in deze serie? Ik vertel het je in deze recensie!

Het verhaal van Rechercheur De Klerck en het duivelse spel

Dit staat op de achterkant van ‘Rechercheur De Klerck en het duivelse spel’:

In zijn woning in Hillegersberg is notaris Van Bokhoven vermoord. Tot zijn grote verbazing ontdekt De Klerck dat het moordwapen een zilverkleurige ballpoint is. Naast de dode vindt hij een pulproman met op de cover een doodsbange vrouw die met een kruisboog wordt bedreigd. Op de boog ligt geen pijl, maar een zilverkleurige ballpoint. Het boek is opengeslagen op een pagina waarin het draait om overspel. Is het een verwijzing naar de achtergrond van de moord of wil de dader de politie op het verkeerde been zetten? De Klerck en zijn assistent Ruben Klaver maken jacht op een moordenaar die een duivels spel lijkt te spelen.

Mijn mening

In het eerste deel van deze serie stal rechercheur De Klerck mijn hart. Hij lijkt misschien een beetje op De Cock, maar is toch heel anders. Dat maakt hem uniek. Je ziet de inspiratie van de schrijver in De Klerck terug, maar het is niet een kopie van De Cock.

Dit zie je ook bij de sfeer in het boek. Het ademt dezelfde sfeer als de boeken van Baantjer, maar toch is het heel anders. Het is verraderlijk om de boeken met Baantjer te vergelijken. Hierdoor ligt de lat heel hoog. In dit deel is P. Dieudonné er beter in geslaagd om een eigen weg te varen.

‘Rechercheur De Klerck en het duivelse spel’ is spannend en heeft eigentijdse personages. De personages zijn uniek en passen perfect in de tijd van nu. De herkenbaarheid van de personages, het zouden je buurvrouw of buurman kunnen zijn, maken dit boek heel sterk.

Het verhaal zit heel goed in elkaar. Soms is het voor de hand liggend en voorspelbaar.

Naast spannend is het verhaal luchtig, maar toch zitten er gruwelijke details in het verhaal. Deze zijn verrassend. P. Dieudonné heeft een fijne, eigen stijl.

Ben je gek op de boeken van Baantjer? Dan is dit een aanrader!

Rechercheur De Klerck en het duivelse spel is een luchtig verhaal met een aantal gruwelijke details. Ben je fan van Baantjer? Dan vind je deze serie ook leuk!

Liefs,

Veronique

*Bedankt E-Pulp Publishers voor het boek!

Je kunt het boek online en bij de boekhandel kopen!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Rechercheur De Klerck en het duivelse spel

Auteur: P. Dieudonné
Uitgever: E-Pulp Publishers
Aantal pagina’s: 144
ISBN paperback: 9789492715463 
Prijs paperback: €9,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge