Recensie: Rechercheur De Klerck en moord in scène – P. Dieudonné

Deel vijf van de serie over rechercheur De Klerck! Wat gaat de tijd snel. Ik ga je alles vertellen over Rechercheur De Klerck en moord in scène van P. Dieudonné. Lees je mee?

Het verhaal van Rechercheur De Klerck en moord in scène

Na de vondst van een geladen pistool staan De Klerck en Klaver aan het begin van een netelige zaak. Twee groepen jongeren vechten een jarenlange vete uit. Aan het hoofd van de groep uit Rotterdam-Zuid staat Yunus Özütok, van het rapcollectief Leftbank Militia. Uit Rotterdam-Crooswijk komen Da Rotting Thugz van Robin Breidenbach. De rivaliserende groepen verheerlijken in hun raps seks en geweld. Als de politie het lijk van Robin Breidenbach uit de Nieuwe Maas vist, lijkt het erop dat het bezongen geweld in praktijk is gebracht. Da Rotting Thugz wijzen de beschuldigende vinger naar Zuid. Of komt de moordenaar toch uit de eigen gelederen?

Mijn mening

Deel vijf van de serie over rechercheur De Klerck. Bizar! De tijd vliegt voorbij. Ik stond te popelen om in dit verhaal te beginnen. Als je me al langer volgt dan weet je dat ik gek ben op de boeken van Baantjer. Ditzelfde gevoel heb ik bij de boeken van P. Dieudonné!

De stijl is heel fijn. Ik vond de stijl in dit deel zelfs nog wat warmer aanvoelen. Het is mooi om te zien hoe de stijl zich aan het ontwikkelen is. Het moderne tintje aan het verhaal vond ik een mooie toevoeging. Het past in de tijdgeest van dit verhaal.

Langzaam gaat de serie meer een eigen weg. In het begin was het de Rotterdamse Baantjer, maar zeker in dit deel wordt er gekozen voor een ander pad. Mooie ontwikkeling!

Dit vijfde deel is een heel leuk verhaal. Het is spannend en zit goed in elkaar. Ik heb in ieder geval weer genoten. De ontknoping is verrassend en origineel. Hier houd ik van!

Rechercheur De Klerck en moord in scène durft een eigen pad in te slaan. Het is verrassend en origineel!

Meer lezen van De Klerck?

Wil je meer lezen over de serie? Dit is de juiste volgorde van de titels:

Liefs,

Veronique

*Bedankt E-Pulp Publishers voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Rechercheur De Klerck en moord in scène

Auteur: P. Dieudonné
Uitgever: E-Pulp Publishers
ISBN paperback: 9789492715548 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge